Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 5 min.

Bila till Tyskland och gå på ölfestival

Det är i Tyskland det händer. Överallt finns spelningar, fest och underhållning i absolut världsklass.  

Du kan bland annat bila till Hamburg och njuta av utsökt jazz i de vackra omgivningarna när sommarfestivalen Elbjazz pågår i början av juni. 

Eller så bilar du vidare till Berlin för årets stora ölfestival första helgen i augusti och utforskar öl från världens alla hörn.

Om du har barn i baksätet kan vi rekommendera en cirkussemester då cirkusen i Tyskland är något alldeles särskilt. 

Elbjazz

Jazza till det på festival i Hamburg

Koncert i Hamborg

Om jazz är din grej får du för allt i världen inte missa Hamburgs jazzfestival Elbjazz. Sommarfestivalen är ett paradis för jazzälskare och pågår första veckan i juni varje år. Festivalen bjuder på över 50 förstklassiga jazzrelaterade akter med hamnstadens varv och skeppsdockor som historisk kuliss.  

I år kan du bland annat lyssna på Kamasi Washington, Nneka, Nils Landgren Funk Unit, Tony Allen och Michael Wollny Trio på olika scener inomhus och utomhus i och omkring hamnområdet och det storslagna konserthuset Elbphilharmonie. 

www.elbjazz.de

Berliner Bier Festival

En ölfestival man bara måste besöka

Berliner Bierfestival

Tyskland har en solid tradition av att fira öl. Berlin International Beer Festival är ett utmärkt exempel som håller traditionen levande. 

Om det hänger ihop med att Berlinarna inte kan vänta på Oktoberfest eller om det är en slags tjuvstart eller förfestival är inte känt. Men den första helgen i augusti finns det alltid en ölfestival i Berlin. Hela Karl Marx Allee förvandlas till världens längsta ölträdgård när 86 nationaliteter presenterar mer än 2000 olika sorters öl från över 300 bryggerier världen över.

Vill du dansa på borden ska du boka plats på Hofbräu strax bakom Alexanderplatz. Där finns det plats för 4000 gäster i lederhosen och massor av skum – både på golvet och i toppen av ölen som naturligtvis serveras i 2 liters-glas. Prost!

Karl Marx Allee, mellan Strausenbergerplatz och Frankenfurter Tor.

Cirkus Cabuwazi

Stuhr stuhr cirkus

Cirkus_cabuwali

Cirkus i Tyskland skiljer sig från svensk cirkus då de fortfarande har djur i föreställningarna. Bland annat tigrar och lejon. Om det är positivt eller negativt råder det garanterat delade meningar om. 

Det går ofta att hitta en cirkus i de större tyska städerna så håll utkik efter affischer på gatorna. Det är vanligtvis inte nödvändigt att beställa biljetter innan så chansa gärna och gå dit spontant.

Om du inte kan få nog av cirkus kan du också åka på en cirkussemester. Cirkus Cabuwazi är en cirkusskola för barn i Berlin – och alla kan vara med. Ta en heldag tillsammans med ungarna och förbättra dina färdigheter inom jonglering, akrobatik eller magi.

Vi rekommenderar att ni kollar upp skolans webbsida innan avfärd för att försäkra er om att det finns platser lediga på den populära cirkusskolan.  

Förutom cirkus erbjuder Tyskland stora mobila tivolin i närheten av motorvägarna och de stora städerna året om. Ett utmärkt tillfälle för att göra semestern extra spännande och äventyrlig. 

Bouchéstraße 74, 12435 Berlin
www.cabuwazi.de