Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min.

God mat i Tyskland? Ät en fantastisk pizza

I Tyskland hittar du pizza som även skulle få italienska änglar att sjunga i kör. 

Låt oss hjälpa er hitta pizza i Tyskland. Läs tipsen nedan och låt munnen vattnas av allt från smakfull inredning och dukning till skräddarsydda och söta pizzor. 

Är du stor i maten kan du köra till alla tre och glädjas åt italienska smakupplevelser långt utanför landets gränser.

Pomodorino

Berlin-pizza i långa längder

Pomodorino pizzabar

På Straßmannstraße råder aldrig någon platsbrist, åtminstone inte när det kommer till pizza. Här hittar du den autentiska italienska pizzarestaurangen Pomodorino, där pizzorna breder ut sig över stora brödspadar och vanligtvis serveras metervis.

Börja med att välja mellan en röd eller vit pizza - med eller utan tomat - och toppa med färska grönsaker, tunt skivat kött och riktig italiensk ost.

När du har gått i mål med huvudr&aamp;auml;tten kan du njuta av nästa utmaning: efterrättspizzan. Tampas med antingen ricotta och honung, eller kasta dig över en ännu sötare variant med Nutella och vit choklad. Vi rekommenderar att du gör det i sällskap av en stark espresso. 

Skulle du inte ha hela familjen med dig eller någon annan att dela med kan du ta med en slice eller två till närliggande Petersberger Platz och spana in folkmyllret på torget. 

Priser från €2,50 för en pizza slice och bra parkering på Petersburger Strasse.

Straßmannstraße 21, 10249 Berlin-Friedrichshain
www.pomodorino.de

Principale

Düsseldorfs mest smakfulla pizzabar

Prinicipale Pizzabar

Finns det god mat på menyn får miljön gärna förstärka upplevelsen. Och där träffar Düsseldorfs Principale Pizzabar mitt i prick. Här, i det hippa området Flingern, stoltserar Principale med en blandning av franska caféstolar, råa tegelväggar och massiva bordsskivor i ljust trä.

Tillsammans bidrar det till att skapa den bästa atmosfären för att äta, dricka och prata i, vilket också är mottot för denna pizzarestaurang.

Den hemliga degen är bakad i 450 grader och garanterar spröda kanter och en tunn pizzabotten. Men om det verkligen ska vara italienskt är en pizza inte tillräckligt för middag. Så ta med dig god aptit och testa även en pasta al dente, en färsk fiskrätt eller en stor sallad. 

Tips: Eftersom vinerna också är i topp är det en god idé att boka bord i förväg. 

Lindenstraße 66, 40233 Düsseldorf
www.facebook.com/Principale.Pizzabar

Slim Jims

Skräddarsydd pizza i Hamburg

Slim Jims

På Slim Jims i Hamburg finns ingen meny och inredningen är sparsmakad. Men låt dig inte luras av det. För den stora tavlan ovanför baren är full av alla toppings du kan tänka dig – och de du inte kan tänka dig hör ihop med pizza. 

Här väljer du själv hur din pizza ska smaka. Börja med en grundpizza och bygg därifrån – priserna visas på tavlan och en klassisk capricciosa landar på omkring 8 €.

Varje månad serveras två à la carte pizzor – en klassiker med kött och en vegetarisk. Om inredningen inte faller dig i smaken, garanterar vi att maten kommer att göra det. Allt är färskt och hemlagat, och den lilla stenugnen arbetar för högtryck för att mätta alla som tittar förbi Slim Jims varje dag.

Kom tidigt och ta med kontanter.Bei der Schilleroper 1-3 20359 Hamburg
www.facebook.com/Slim.Jims.Pizza