Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min.

Små omvägar till stora smakupplevelser

I Tyskland behöver du inte ta en stor tugga av resebudgeten för att äta och dricka gott. Här kan du sätta tänderna i en fin måltid för under 300 kronor – även om du väljer att stå över döner, würst eller sauerkraut.

Vi har besökt kök från jordens alla hörn och letat fram några av de bästa internationella restaurangerna i norra Tyskland. Boka en matresa och gläd dig med ekologiskt kött i fluffiga hamburgerbröd, spröda pommes frites och skummande milkshakes. 

Smaka på det bästa från Spanien med tapasrätter som gör det svårt att välja bort och lätt att tacka ja till en till. Eller dyk ner i det japanska havet och låt dig översköljas av fräsch fisk och vackra sushirullar. 

Läs mer i vår guide till gourmetlandet som väntar bara några timmar från färjan i Puttgarden. 

Sa Bacca – gå under jorden med spanska specialiteter

Restaurant Sa Bacca

Du behöver inte resa långt från vardagen för att komma hem med stora smakupplevelser i bagaget. Mitt i nordtyskland gömmer sig en liten bit av Spanien. 

Stanna vid den lilla byn Lüneburg och besök det stora torget vid Rådhuset. Här finner du den lokala spanska trappan som tar er ned till den autentiska spanska matbaren Sa Bacca.

I den mysiga gamla källaren med lågt i tak är du omgiven av vackra välvande varv och sydländsk stämning.  

Menyn är fylld av olika tapasrätter samtidigt som källaren bjuder på ett stort urval kvalitetsviner. Ät dig genom ett hav av calamari och vitlöksmarineade räkor innan du kliver i land för sötpotatisstripes, carpaccio och getost. 

Fira festmåltiden med en flaska bubbel eller fyll glaset med en tung Amarone. Med priser från 40 kronor och uppåt är det lätt att bli frestad. Och när det är dags att komma tillbaka till verkligheten, är det definitivt med en övervikt på upplevelsekontot. 

Am Markt 4, 21335 Lüneburg

Eat With Heart – burgare från handen till hjärtat

Eat With Heart

Är du ett fan av burgare? Då kommer du älska Eat With Heart. På denna amerikanska lyxdiner mitt i Wolfsburg är inget lämnat åt slumpen. Här görs alla burgare från grunden, de fluffiga bröden bakas varje dag i det egna bageriet och köttet är 100 procent från ekologisk nötkreatur. Skulle inte kött vara din grej finns det flera vegetariska varianter att välja mellan. 

Unna din burgare lite sällskap i form av spänstiga pommes, sallad och skummande milkshakes på ekologisk hemgjord glass. Och om magen tröttnar i förtid kan du luta dig tillbaka och njuta av den perfekta inredningen. 

Med råa tegelväggar, spröjsade fönster, glödlampor och mönstrade golvklinkers är du omringad av god smak. När det är dags att bege sig hemåt efter ditt besök på Eat With Heart kommer ditt hjärta slå extra slag för burgarkulturen. 

Porschestraße 26-30, 38440 Wolfsburg
www.eatwithheart.de

TresOr Restaurang och bar – fusion-sushi i Hannover

TresOr Restaurant og Bar

Om du vill fånga en extra god middag ska du ta vägen förbi TresOr restaurang och bar i Hannover. Här möts olika världar i en snygg mix av det japanska köket och det bästa från Europa. 

Börja i Italien med förrätter som Caprese lagad på rökt buffelmozzarella och Carpaccio av Black Angus-oxkött. Följ upp med långa rader av Hannovers bästa sushi med klassiker som avokado, tempura, lax och tonfisk toppat med specialiteter som tryffelskum och shiso. Är du hungrig efter mer ska du inte vara snål mot dig själv och unna dig smörfisken som kommer smälta på tungan.

Avsluta med ett besök i baren och fördjupa dig i ett stort utbud cocktails. Här hittar du klassiker som Bloody Mary, Gin Fiz och Espresso Martini samt ett urval av japanska drinkar baserade på bland annat saké och blomstervin.