Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min.

Frukost i Berlin, Hamburg och Potsdam

Vad passar bättre efter en biltur och god natts sömn än en riktigt bra frukost eller brunch? Oavsett om du föredrar det söta, spröda eller kryddiga, lär du hitta just din gyllene morgonstund i tre av Tysklands bästa städer. 

Gläd dig åt gott kaffe ihop med internationella klassiker som bagels, cheesecake och eggs benedict. Dessutom har nedanstående tips på caféer i Berlin, Hamburg och Potsdam en ganska trevlig sak gemensamt: de plånboksvänliga tyska priserna.

Les Papilles

Den ultimata frukosten i Berlin

Brunch hos Les Papilles

Les Papilles franska meny bjuder på sann njutning med allt från croque madame och camembert till smakrika bullar och spröda croissanter. 

Stjärnan på menyn är dock en eggs benedict med rökt lax och ljummen hollandaise som lockar hungriga gäster från när och fjärran. Prova den i sällskap av en god kopp kaffe och färskpressad apelsinjuice för en ultimat frukost i Berlin.

Flüghafenstraße 25, Berlin

Stockholm Espresso Club

Spröda bagels och krämig cheesecake

Stockholm Espresso Club

Hur smakar en svensk fika i Hamburg? Den som är nyfiken hittar svaret på en liten sidogata, där populära Stockholm Espresso Club håller till. 

Nybakade bagels, muffins och cheesecakes går åt som smör här, gärna i sällskap av stans bästa kaffe – från stark espresso till slow pour-over och krämig cappuccino. Lägg därtill på en halvtimmes gratis Wi-Fi, så har du en perfekt morgonstund med Stockholmsfeeling till tyska priser.

Peter-Marquard-Str. 8, Hamburg

Buena Vida Coffee Club

Välkommen till Potsdams kaffeklubb

Coa Wok & Bowls

En bra dag börjar med en god kopp kaffe. Därför ska det drickas dagligen – gärna i mängder – för ett långt, gott liv. Det är i alla fall filosofin bakom Potsdams café Buena Vida Coffee Club, som endast serverar kaffe i världsklass. Och varje kopp görs med omtanke, från valet av bönder och bönor till rostning. För att inte nämna blandningen med riktig mjölk, som självklart skummas till perfektion. 

Tips! Gör som Potsdams café-konnässörer och beställ en flat white. Det är nämligen Buena Vidas signaturkaffe – och kanske början på något riktigt gott. 

Am Bassin 7, 14467 Potsdam
www.facebook.com/BuenaVidaCoffeeClub