Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min.

Följ modet genom ett halvt sekel

Är du såld på vintage? Då kommer du att älska vår guide till Berlin och Hamburgs bästa second hand-shopping.

Proppfulla hyllor och hängare med de bästa kläderna och prylarna från 50-talet till idag gör de här butikerna till absoluta måsten i Berlin och Hamburg för vintage-fantasten. Gläds av ett färgkoordinerat utbud fördelat på flera våningar, med fjädrar, glitter, nitar och denim från topp till tå. I Tyskland är återvinning det nya – så här är ingen resa tillbaka i tiden förgäves.  

Pick’n’Weight

Second hand butik I Berlin & Hamburg med kilopris

Pick & weight butik

Det är lätt att shoppa loss på second hand-kedjan Pick’n’Weight. Där hittar du allt från paljettbroderade sjöjungfru-kjolar till axelvaddar och utsvängda byxor. När du har händerna fulla lägger du bara plaggen på vågen och betalar per kilogram. 

Priset varierar beroende på kategori men du kommer kunna gå härifrån snyggt klädd för under 100 euro. Om du vill fylla bilen med återvunna guldkorn och vintage från Berlin, Hamburg, München och Köln är Pick’n’weight en genväg. 

Hitta vägen till vågen:

Picknweight - Hamburg, Beim Grünen Jäger 16, 20359 Hamburg
Garage - Schöneberg, Ahornstraße 2, 10787 Berlin
Made in Berlin - Berlin Mitte, Neue Schönhauser Straße 19, 10178 Berlin
Picknweight - Berlin Mitte, Alte Schönhauser Straße 30, 10119 Berlin
Picknweight Concept Store – Berlin KreuzbergBergmannstraße 102, 10961 Berlin
Picknweight Concept Store – Berlin Ehrenstraße 60-64, 50672 Köln, Tyskland

Vintage and rags i Hamburg

För dig som vill dyka upp i det förflutna

Tøj i Vintage and Rags
Saknar du det färgglada 80-talet? Eller vill du sätta krydda på livet som Spice Girls gjorde på 90-talet? I så fall är Hamburgs second hand Vintage and rags det första stoppet på vägen.

Här hittar du allt som någonsin varit inne från 50-talet till idag. Det är sprängfullt med kläder, tillbehör, färg, glitter och nitar. 

Om Sporty Spice var din favorit har du garanterat inte kört förgäves. Här finns ett stort utbud av amerikanska sportmärken för dig som vill vara extra snygg bakom ratten när du skrålar till ”Wannabe”.

Kurze Mühren 6, 20095 Hamburg
www.facebook.com/VintageAndRags