Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min.

Inredning på tapeten

Tillhör du dem som inte få nog av färgstarka dragplåster och stora sevärdheter i alldeles för små upplagor? Är du inredningsintresserad och letar efter saker att göra i Berlin och Hamburg? Tips: gör rum i bilen för souvenirer och fyll bagageluckan med inspiration från spännande showrooms. 

Om du packar bilen lätt finns det mer plats för lite tyngre last på vägen hem. Och det är nog bäst att göra för här har vi hittat tre tips till Berlin och Hamburgs bästa inredningsbutiker. 

Gemensamt för dem alla är att de har hyllorna fulla av fynd som gör det lite roligare att komma hem. 

Fashion for home

Klä upp ditt hem

Namnet säger det mesta. Hos Fashion for home kan du styla varje hörn av ditt hem med de smartaste inredningsköpen. Här hittar du allt från de senaste designerhitsen till utvalda klassiker och lokala stjärnor – oavsett om du gillar retro, minimalism eller en lantlig stil.

Med 7 showrooms fördelade över hela Tyskland är Fashion for home omöjlig att missa om du är ute efter trendig inredning till hemmet. Varje showroom har en utförsäljningshörna med fyndpriser. Det kan vara allt från utgående designer till demomodeller som säljs extra billigt.

Om du befinner dig i närheten av Prenzlauer Berg i Berlin är tipset att leta reda på Fashion for home. Där har ett helt showroom gjorts om till outlet. Move over, co-driver!

Hotel Ultra

Låt dina hotelldrömmar gå i uppfyllelse

Marmor, betong, guld eller velour. I konceptbutiken Hotel Ultra blir alla dina boendedrömmar verklighet – åtminstone de små. Träd in genom neonljuset och upptäck en designvärld som tar ditt hem till nästa nivå. 

Hotel Ultra erbjuder en bra blandning av exklusivitet och prisvärdighet med danska, tyska och internationella varumärken och namn som Anne Black, Kartell, Stelton, Serax och Autobahn. Butiken har också glittrande smycken, söta kontorsmaterial och bra presentidéer, så du behöver garanterat aldrig checka ut tomhänt. 

Och om du har sug efter mer - eller bara behöver en paus från shoppingen – kan du alltid slå dig ner i det caféet och njuta av utsikten medan du firar dina fynd med kaffe och kaka.

Torstrasse 155, 10115 Berlin
www.hotelultra.de

Lys Vintage

Ta vägen till Lys Vintage

Lys Vintage

Gediget hantverk, funktionell design och stark estetik. Det är filosofin bakom 350 kvadratmeter skandinavisk inredning. 

Här är hyllorna fyllda med stilrena mönster från skandinaviska och internationella designmärken som HAY, Verner Panton, Secto Design, String, Normann Köpenhamn, City Lassen, Ferm Living och Oyoy. Slå dig ner i hörnsoffan och njut av den printade tapeten framför dig och det mysiga skenet från lampor i världsklass. 

Eppendorferweg 8, 20259 Hamburg
www.lys-vintage.com