Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min

Det finns ingen bättre uppvärmning för skidsemestern än en kul bilresa. Men resan mot puder och nysnö behöver inte vara lång.

Vi har hittat fyra grymma skidorter på den här sidan om alperna. Där kan ni testa era färdigheter i backar pistade med tysk noggrannhet och precision – även inomhus.

Det är bara att knäppa på pjäxorna, packa skidorna och köra mot Tyskland.

Kasta er utför i Winterberg

Sne i Winterberg
Bara 5 timmars körväg från färjeläget i Puttgarden ligger Winterberg. Området bjuder på 34 nedfarter och ligger mitt i Sauerland, Tysklands mest snörika skidområde, vilket gör det alldeles perfekt för att åka skidor.

Här kan ni roa er i 97 km pistade backar. Hela 10 av dem är upplysta och har även öppet på kvällen. Förutom det erbjuder Winterberg också ett väl utvecklat spårområde för längdskidor. 

För den som gillar att gå på afterski är Winterberg givet. Med autentiska skidstugor, hög stämning och skummande öl ger staden både alperna och fjällen en rejäl match. 

En weekend i Willingen

Skilifte fragter skiløbere op ad bjerget
Willingen ligger också ca 5 timmars körväg från Puttgarden, vilket gör det till en utmärkt plats för en skidsemester. Skidorten passar perfekt för en långweekend i Sauerland-regionen. Området är känt för sina moderna och avancerade konstsnöanläggningar som garanterar flera dagars åkning med snö under skidorna. 

Willingen är en av de minsta anläggningarna i området med ca 20 km pister. I gengäld hittar du Sauerlands längsta nedfart på 2 km och åkning på alla nivåer. 

Staden är en aktiv skidort med en lång huvudgata som kantas av butiker och caféer, och självfallet också barer med afterski. 

Ett perfekt val för familjen – Berchtesgaden, Tyskland

Sneklædte bjerge i Tyskland
Lite längre från färjeläget i Rostock, ca 9 timmars körväg, hittar ni äkta sydtysk stämning och fantastisk skidåkning. Berchtesgadener Land består av flera olika anläggningar och liftsystem, som länkas samman med en stabil busslinje så att du sammanlagt kan kasta dig utför 60 km pister. 

Om hela familjen planerar att åka tillsammans är Berchtesgaden ett bra alternativ då du också kan åka kälke och skridskor. Utöver det finns ett fantastiskt badland och spännande utflykter som en minitågtur in i stans saltgruva.  

Vinterparadiset Berchtesgaden ligger precis i början av de ståtliga alperna vilket både gör resan kortare och prisnivån lägre än jämförbara destinationer i exempelvis Österrike. 

Åk skidor inomhus i Nordtyskland

Alpincenter Hamburg-Wittenburg
Nix, vi skojar inte! Alpincenter Hamburg-Wittenburg har tagit alperna till Nordtyskland. Europas största skid- och fritidsanläggning inomhus ligger bara 30 minuter öster om Hamburg. 

Pisterna har garanterat snö året runt. Den längsta backen är 330 meter lång och 80 meter bred. För barn och andra nybörjare på skidorna är det ett utmärkt alternativ att öva på. Det är också möjligt att gå på skidskola om ni bokar i förväg. 

Den stora anläggningen erbjuder även möjlighet att testa gocart, vattenskidor, wakeboard, beachvolleyball och bowling. Om ni har barn i baksätet kan de roa sig på det gigantiska leklandet, Toni’s Adventure World.