Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 5 min.

Sov på ett roligare sätt i Tyskland

När man ändå ska samla energi kan man ju lika gärna göra det på ett roligt sätt. I Tyskland behöver man inte leta länge efter hotell som gör övernattningen till en stor del av upplevelsen. 

Vi har hittat fyra helt unika tyska temahotell där man kan lägga huvudet på kudden.

Instagramvänlig inomhuscamping

Hüttenpalast

Ni behöver inte vara campingentusiaster för att checka in på Hotel Hüttenpalast i Berlin. Här är camping allt annat än det man känner till. Men ändå. De gamla fabriksbyggnaderna är fulla av en massa stugor, husvagnar och andra coola övernattningsmöjligheter. 

En gång i tiden producerades dammsugare i hallarna i Neuköln-kvarteret. Nu produceras exceptionella hotellupplevelser med väldigt annorlunda möjligheter när man ska välja ”rum”. Till exempel kan ni vila ut i en av de två fjällstugorna som är byggda och inredda i autentisk alpin stil. Och i Schwalbennest du får ni er alldeles egna husvagn från sextiotalet, där designers har dekorerat väggarna med kreativa ljusinstallationer. 

Förutom autentiskt campingmys av alla de slag bjuder hotellet på alla bekvämligheter en storstadssemester kräver: Moderna toaletter och badrum, ta-själv-kaffe och -te, frukost, cykeluthyrning – och naturligtvis gratis wifi, så att ni kan dela ert spektakulära semesterboende med hela världen.  

Checka in på det här tyska temahotellet för lyxcamping med garanterat torrt väder och kitschig, tysk trädgårdsestetik.

Hüttenpalast
Hobrechtstraße 66
12047 Berlin
www.huettenpalast.de

 

Så här har ni aldrig sovit förut

Das Park Hotel

Kan man verkligen använda ett avlagt avloppsrör till det? Ja. I Das Park Hotel är de före detta betongcylindrarna förvandlade till ganska bekväma hotellrum med både ström, en mjuk säng, täcken och kuddar, precis som ni är vana vid, och ett fönster mot himlen ovanför er.

Temahotellet i Tyskland, Das Park Hotel, ligger nära Essen i Bernepark i Bottrop-Ebel, och har också en restaurang och toalett- och duschfaciliteter i anslutning. Ni betalar precis det ni har lust och råd till. Eftersom hotellet använder parkens befintliga faciliteter kan de nämligen klara sig på betala-vad-du-vill-principen.   

Vill ni ta en tur på en tvåhjuling finns det goda möjligheter att uppleva Ruhrområdet på cykelturen längs Emscher, som tar er runt i det fascinerande industriarvet och den friska naturen.

Boka ett betongrör – priset kan inte bli bättre. 

Ebelstraße 25a 46242 Bottrop

Rock’n’roll rumsservice

nhow hotels

Musiker som David Bowie och bandet U2 har alla insupit mycket inspiration från atmosfären i Berlin. Stadens unika musikhistoria har också inspirerat Hotel nhow Berlin, där ni själva kan komma i rätt stämning och även spela in er egen hit i hotellets egna studior. 

Europas första musikhotell ligger i distriktet Fridrichshain-Kreuzberg och kombinerar musik, konst och mode med vacker utsikt över floden Spree och Oberbaum-bron. Här kan ni uppleva exklusiva konserter och klubbevenemang i hotellets coola atmosfär där ni också kan utforska designern Karim Rashids färgstarka inredning. 

Det är musikkultur, mat och cocktails i världsklass och en avslappnad kom-som-du-är-stämning. Hotellet har tillgång till två musikstudior som kan bokas för inspelningar. Om ni får lust med en jamsession på rummet, erbjuder nhow Berlin som det enda hotellet i världen gitarr-rumsservice, där ni gratis kan beställa en gitarr eller ett keyboard till rummet.

Berlin Rocks!

Stralauer Allee 3
10245 Berlin
www.nhow-hotels.com

När du verkligen behöver lugn och ro

Roter Sand Leuchtturm

Det har ofta beskrivits som Tysklands ensammaste hotell, och det förstår man mycket väl. För resan till fyrtornet Roter Sand Leuchtturm är ganska ovanlig. 

Den berömda fyren befinner sig mitt ute i havet, 45 km från Bremerhavens kust. Det är förmodligen mest för den äventyrslystna, för även om kylskåpet är fyllt när ni anländer, finns det varken tv, wifi eller värme för den delen. Och ni måste ta med egna sovsäckar och handdukar. I gengäld får ni en unik upplevelse för livet med äkta 360 graders havsutsikt. 

När båten Goliath har tagit er från Bremerhaven till fyren är det bara ni och det omgivande havet, så det är nog klokt att ha en flexibel returbiljett. För om vädret blir dåligt – ja, då får ni vänta på att bli hämtade. 

Ett av de temahotell i Tyskland som är värt upplevelsen.

Roter Sand Leuchtturm 
Mitt i ingenstans
www.bookalighthouse.com