Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min.

Aktiva äventyr i sikte

Det är ganska bekvämt att kunna sätta sig bakom ratten och köra mot nya äventyr. Följer du dessutom vår guide hittar du snart fram till fantastiska naturupplevelser i Tyskland, som att vandra i vacker natur eller få en riktig adrenalinkick i det vilda.

Gör plats i kalendern för att upptäcka helt nya sidor av Tyskland.

I Mecklenburg Vorpommern kan du gå din egen väg

Strand ved Mecklenburg Vorpommern

Mecklenburg Vorpommern. Många känner till namnet på den tyska delstaten, men få kan placera den på kartan. Det vill vi ändra på, för Mecklenburg Vorpommern förtjänar all uppmärksamhet i världen.

En vandringstur i Mecklenburg Vorpommern går längs Östersjökusten, genom gammal bokskog, vackra sjölandskap och branta backar. Det är utan tvekan en av de vackraste vandringsmiljöerna i Tyskland.

Tre långdistansspår löper genom kustområdet. En- och flerdagsturer lämpar sig bäst för en weekendutflykt, medan de guidade turerna är för dig som är sugen på en ”riktig” vandringssemester. Storstadssjälen lär finna ro oavsett vilket spår du väljer. 

Om du gillar golf och fortfarande har kraft i benen efter en tur får du absolut inte missa de stora mästerskapsbanorna som ligger längs Mecklenburgskusten. Här lockar gröna backar och fantastisk utsikt till långa, men precisa, svingar. 

www.winterberg.de

Vackra Winterberg bjuder på både vinter- och sommarsemester

Winterberg

Mitt i bergsområdet Sauerland ligger Winterberg och väntar på dig med välbevarad natur, imponerande vyer och massor av aktiviteter som talar till din inre friluftslivssjäl.

Sommarrodel, mountainbikepark, klätterskog, segelturer på sjöarna i Sauerland och badäventyr på friluftsbadet Siedlinghausen är samtliga aktiviteter du finner i vackra Winterberg. Här lär du inte ha tråkigt! Och med ett WinterbergCard PLUS får du gratis inträde till över 40 fritidsaktiviteter under perioden 1/4–2/11.

Med ett namn som Winterberg är det passande att området är det mest snösäkra i Nordrhein-Westfalen. Här finns gott om aktiviteter även under vintersäsongen, exempelvis skidåkning. 

www.winterberg.de

Upp och ner i Erzgebirge

Eng i Erzgebirge

Du behöver inte korsa Medelhavet eller bestiga Everest för att känna naturens kraft. 

Bara söder om Dresden bjuder Erzgebirge på överraskningar och upplevelser, ca 500m över havet. Hundratals kilometer av välbevarade vandrings- och cykelturer leder dig genom vidsträckta skogar, romantiska dalar och unika små städer med slott och kyrkor nära den tjeckiska gränsen.

Spänn fast cyklarna på biltaket (eller hyr dem på plats), fyll på med energi och upptäck Tyskland. Vill du stifta närmare bekantskap med det traditionsrika Erzgebirge-området samt gruvarbetarnas och lokalbefolkningens vardag så är det en bra idé att ge sig på det 230 km långa Silberstrasse (”Silverspåret”), som binder samman dåtid och nutid. 

Och vi vet precis var ni ska vila ut när ni behöver ta igen er. Ta bilen till Ahorn Hotel Oberwiesenthal och sov gott.