Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 6 min.

Spela golf i Tyskland och få en oförglömlig golfresa

Går du i tankarna att spela golf i Tyskland?

Att lämna fairway behöver inte innebära att du missar green och tvingas leta bollar i snårskogen. Bara några timmar från svensk tee väntar några av Nordeuropas och norra Tysklands bästa golfbanor. För den som har en dålig dag i ruffen eller bara vill varva ner finns det flera stärkande spa-anläggningar i närheten och natursköna avstickare längs vägen.

Boka en golfweekend i Tyskland och ta bilen och färjan till nästa golfresa.

Golfpark Strelasund

I Kaschow i utkanten av Süderholz hittar ni Golfpark Strelasund. Bara 85 km öster om Rostock, lockar anläggningens två 18-hålsbanor golfentusiaster från både Tyskland och Skandinavien. 

Strelasunds mysiga hotell är ett idealiskt boende för alla som vill ha en avkopplande vistelse på landsbygden i natursköna delstaten Mecklenburg-Vorpommern nära östersjökusten.

Golfparken har även ett härligt spa med inomhuspool, olika bastur, ljusterapi och hälsobehandlingar med utsikt över golfbanan vilket gör det till en utmärkt plats att spela golf på i Tyskland.

Läs mer på www.golftyskland.se/golfpark-strelasund.

Golf & Country Club Fleesensee

Bara en timmes bilfärd från färjeläget i Rostock ligger golfanläggningen Fleesensee som är en av Europas största. De 5(!) banorna ger både ofrivilliga golfare och proffs möjlighet att träffa rätt. 

Der Schloss-Platz är rankad som en av Tysklands bästa banor och utgår som namnet skvallrar om från slottet i området. Golfbanan kräver en viss precision med klubborna och ett handicap på 36 eller lägre. 

Den som har ett högre handicap eller bara en dålig dag på banan rekommenderas närbelägna Schloss Torgelow Course (tidigare TUI Course). Kvalitetsmässigt snarlik Schloss Platz, men något mer förlåtande till snedträffar och ofrivilliga vildmarksexkursioner. 

Axel Lange Generali Platz är kanske den bästa golfbanan du kan spela på i Europa med enbart ett grönt kort i golfbagen. Golfbanan är lika klanderfritt välskött som anläggningens övriga banor men innehåller även tillräckligt med utmaningar för att tillfredsställa golfare med låga handicap.  

För den som tröttnat på golfen erbjuder anläggningen massor av andra aktiviteter från tennisskola till spaanläggningen SpaWorld, komplett med gym, hamam och oändliga möjligheter till att unna sig en plusmeny i livet. Perfekt för de som söker efter en golfresa i Tyskland som ger möjlighet till allt.

Läs mer på www.golftyskland.se/schloss-fleesensee.

Hamburger Golf-Club Falkenstein – Tysklands bästa golfbana

Med anor hela vägen tillbaka till 1900-talets början har Hamburger Golf Club Falkenstein en gedigen historia i bagen. 18-hålsbanan ritades 1930 och har flera gånger utsetts till Tysklands bästa bana. Den har även varit spelplats för German Open hela åtta gånger, vilket säger en del om dess kvalitet. Om du är ute efter en golfresa där kravet är en perfekt bana är Hamburger Golf Club Falkenstein något för dig.

Den vackra terrängen är kuperad och inramad av träd, grönska och fantastisk natur. Greenerna omges av stora bunkrar och de förhållandevis långa hålen erbjuder till skillnad från många andra äldre banor en varierad miljö som kan utmana och underhålla både proffs och amatör.  

Golfbanan är öppen för gästspel måndag till fredag.

Falkenstein ligger i utkanten av välbärgade och vackra villaområdet Blankenese som strålar från kullarna vid Elbes norra strand och är väl värt ett besök de dagar som golfsuget inte infinner sig. 

www.golfclub-falkenstein.de

Schwinga som en kung på Golfanlage Schloss Lüdersburg

Två timmar söder om Puttgarden, 6,5 km sydost om Hamburg, finner du Golfanlage Schloss Lüdersburg, en populär golfresa för både danskar och svenskar som är smarta nog att och förena golfintresset med taxfree-shopping på Bordershop. 

Schloss betyder slott på tyska och vackra Lüdersburg med historia tillbaka till 1100-talet är ett givet lockbete. Därför kan det vara lämpligt att hissa en varningsflagg för att det troligen inte är i själva slottet ni kommer att bo när ni är i krokarna. Slottet har endast 13 rum för uthyrning. De flesta gästerna inackorderas istället i andra byggnader i det natursköna området omkring klubbhuset. 

När hungern slår till finns det tre restauranger att välja mellan: klubbhuset, en italienska Trattoria och Falkenstein med ett traditionellt och elegant kök under ledning av köksmästaren Dogan Kuzgun. 

www.golftyskland.se/schloss-luedersburg-resort

Winston Golf – för våghalsar som inte är rädda om lårbenshalsen

Du har säkert mött problemlösare som aldrig ser hinder utan hanterar alla motgångar som mer eller mindre svåra utmaningar. Som alltid lyckas vara positiva, även när de bokstavligen befinner sig i en bunker. Kanske är det du? Om svaret är ”ja” rekommenderar vi dig att testa en golfresa till Winston Golf i Schwerin knappt en timmes biltur från färjeläget i Rostock. 

Sedan 2011 har anläggningens tre banor lockat våghalsar som inte inte räds en golfutmaning utöver det vanliga. 

Med ett konstgjort landskap av mer än en miljon kubikmeter jordmassa påminner golf i Schwerin mer om ett besök i Hobsala än runda på golfbanan. Om inte det låter som en tillräcklig utmaning kan vi tillägga att golfbilar inte är tillåtna på banan. Alla höjdskillnader och hinder gör det helt enkelt för riskabelt för att köra bil där. 

www.golftyskland.se/winstongolf