Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min

Läskigt kul i tyska huvudstaden

Berlin är en riktigt trevlig stad att ta bilen till. Ingen tvekan om det. Men det finns också möjlighet att uppleva en annan sida av storstaden.

En mörkare sida som garanterat ger rysningar och får nackhåren att resa sig, därför har vi listat 3 saker att göra i Berlin. Fortsätt läsa om kusliga kloaker, läskig läkarhistoria och ett övergivet spöktåg från det gamla Östberlin. Om du vågar alltså…

Vi har också hittat 3 sevärdheter utanför Berlin som varken tömmer plånbok eller bensintank.

Spreepark – övergiven nöjespark i Östberlin

Spreepark

En rostig gunga som svingar i vinden. Ett pariserhjul som gapar tomt och en oroväckande tyst berg- och dalbana. I Spreepark står tivolibodarna tomma och åkattraktionerna är övervuxna av mossa. Det är inte längre en plats för barn. Eller för känsliga själar. Det legendariska nöjesparken hade sin storhetstid i det gamla Östberlin men har sedan 2002 varit stängd. 

Här råder en spöklik atmosfär och det finns en klar anledning till att parken länge har varit en populär destination för fotografer och spänningsjägare. Det är en minst sagt speciell (och lite läskig) plats. 

Parken är stängd för allmänheten så om du inte vill bli haffad av polisen är det lämpligt att boka en guidad tur. Om du letar efter 1 sak att göra i Berlin är det här är något du inte får missa.

Kiehnwerderallee 1-3, 12437 Berlin, Tyskland

Berliner Unterwelten – Berlin under ytan

Berliner Unterwelten

Letar du efter något att göra under jorden i Berlin? Berliner Unterwelten visar vägen till stadens underjordiska inre. Säg hejdå till solljus och livliga gator, för under staden är allt lugnt och stilla. 

Här kan du utforska bunkrar som i åratal bevarat krigets hemligheter och minnen. De guidade turerna tar dig vida omkring under Berlins gator till berättelser om bomber, bunkrar och den ökända muren. 

Om du har tillräckligt starka nerver för att gå under jord kan du läsa mer på länken nedan. 

Brunnenstraße 105, 13355 Berlin, Tyskland
www.berliner-unterwelten.de

Medicinskt Museum – skräckkabinett i läkekonstens historia

Medicinsk Museum

Det har tagit vetenskapen många årtusenden att komma fram till dagens moderna läkarvård. Den som sneglar bakåt i historien kommer upptäcka läkarmetoder som garanterat skulle ta död på även de starkaste och friska individerna. Så hämta andan och ta ett djupt andetag innan du hälsar på Medical Museum i Berlin. 

Här kan du bevittna några av de första försöken från det förslutna att bota sjuka och samtidigt konstatera att du troligen haft maxflax som föddes i nutid istället för dåtid. 

Kolla in museets många konserverade kroppsdelar och järnlungan – en föregångare till dagens respiratorer från tiden då polio-epidemier svepte över världen. Bevittna grymma missbildningar och sjukdomar som vi lyckligtvis slipper undan idag.

Schumannstraße 20, 10117 Berlin
www.bmm-charite.de