Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 6 min

Svettdrypande aktiviteter i Berlin

Klara färdiga gå! Drömmer du om en aktiv semester i Berlin med action? Den vilda tyska huvudstaden erbjuder gott om möjligheter att röra på sig, få svetten att rinna nerför pannan och få upp pulsen.

Det finns många sätt att vara aktiv i Berlin på, från promenader till att tävla på mountainbike eller springa ett helt maraton.

I den här artikeln hittar du en översikt med inspiration till sex aktiviteter som du kan välja på din aktiva semester i Berlin.

Fitness utomhus

Träna ute i naturen i Berlin

Fitness udenfor

Berlin kryllar av parker som döljer ett coolt urval av utrustning för utomhusträning så att du kan spänna dina muskler samtidigt som du får frisk luft. Och det är till och med gratis!

Gillar du både armhävningar och underhandsservar? I Landschaftspark Johannistal/Adlershof hittar du ett stort antal fitnessredskap och barrer att ta dig upp och klättra på, och alldeles intill ligger en beachvolleybollplan.

En annan bra park är Calisthenics Park som har ett brett utbud av träningsmaskiner så att du verkligen kan få svettas. Det finns instruktioner för övningar på de olika maskinerna som du kan inspireras av.

Adresser:
Landschaftspark Johannistal/Adlershof, Hermann-Dorner-Allee, 12489 Berlin
Calisthenics Park, Marzahner Promenade 34, 12679 Berlin

Ge dig iväg på cykeln

Kom lätt och snabbt ut på äventyr

Cykel i Berlin

Har du tagit med dig cyklarna bak på bilen kan du enkelt och bekvämt ta dig runt i Berlin. Staden har många cykelvägar, och med den platta terrängen finns det ingen ursäkt för att inte hoppa upp på cykeln och ta sig runt i storstaden på två hjul.

I Berlin hittar du också gott om guidade cykelturer där du kan se några av de stora sevärdheterna i Berlin som Berlinmuren eller Brandenburger Tor.

Förutom cykling i storstaden har Berlin många MTB-rutter. På en mountainbike tar du dig genom de djupa skogarna med branta backar och utmanande terräng på ett spännande sätt.

Spring gröna leder

Ge dig ut på trevliga löpturer

Løbesko

Det är dags att snöra på sig löparskorna. Ett bra sätt att se de gröna delarna av staden är att ta kortare eller längre löpturer. Du kan själv planera längden på din rutt och var den ska gå, vilket ger dig mycket frihet.

Ett bra ställe att springa är Berlins största park, Tiergarten. Det är en populär men fridfull park med frodig natur, floder och minnesmärken. Denna park inrymmer även Berlin Zoo och Riksdagshuset i Berlin, som du kan passera under din löptur.

Adress:
Tiergarten, Str. des 17. Juni, 10785 Berlin

Delta i Berlin Marathon

Spring eller heja fram löparna på folkfesten

Berlin Marathon

Varje år i slutet av september hålls Berlin Marathon som arrangeras av löparklubben SC Charlottenburg. Det är ett jätteevenemang med runt 40 000 löpare som du kan träna inför och anmäla dig till.

Det finns också stora möjligheter att få delta i den stora folkfesten och förbränna energi som en påhejande åskådare.

Gå runt på gatorna i Berlin

Upptäck staden under en promenad

Mennesker går ved Brandenburger Tor

Du behöver inte sätta på dig träningskläderna för att vara aktiv i Berlin. Promenader är ett bra sätt att få lätt träning och det har hyllats för att bl.a. minska blodtrycket och risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Så när du ändå behöver ta dig från A till B, lämna bussbiljetten i fickan och gå dit. Berlin är lätt att hitta i – man kan ofta navigera från tv-tornet – och på en promenad får man en känsla för staden på ett helt annat sätt än från tunnelbanan.

Du kan också kombinera en promenad med sightseeing på en stadsvandring. Skapa din egen rutt eller boka en guidad tur som passerar de största sevärdheterna.

Spela golf

Imponera med dina golfkunskaper

Par spiller golf

Det kan kanske förvåna lite men Berlin har många fantastiska golfbanor för både nybörjare och de med ett handikapp på 10.

En av de största golfbanorna är Golf Resort Berlin Pankow. Resorten håller fyra olika kurser och har 36 banor. Om du betalar för att gå på golfskola får du personlig träning av en instruktör som lär dig nya tekniker eller finslipar dina kunskaper.

Om du är mer vältränad kan du besöka Tysklands äldsta golfklubb Golf- und Land-Club Berlin-Wannsee och spela mellan 9 och 18 hål i det vackra gröna landskapet.

Adresser:
Golf Resort Berlin Pankow, Blankenburger Pflasterweg 40, 13129 Berlin
Golf- und Land-Club Berlin-Wannsee, Golfweg 22, 14109 Berlin