Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min.

Ät på Berlins restauranger med Michelinstjärna

Ingen pulserande stad utan ett stort utbud av restauranger och matställen. Och Berlin är inget undantag. Det finns många matställen att välja mellan, allt från fina restauranger till street food och döner-ställen, så det kan vara svårt att välja.

För att guida dig på vägen sätter vi strålkastarljuset på tre av den tyska huvudstadens absolut bästa restauranger. Maten är utsökt och priserna är något lägre än hemma.

Smaklig måltid!

Eins Unter Null

Okonventionell Michelin-källare

Eins Unter Null

Om du är trött på att äta på marknivå i Berlin så kan du faktiskt även äta prisbelönt mat strax under stadens livliga yta. På Eins Unter Null blir du nämligen förd ner i källaren för middag. Det är de nya killarna i Michelinklassen som står bakom restaurangen och här får du allt annat än det förväntade.

Faktum är att om Eins Unter Null får bestämma så kan du glömma allt du någonsin har lärt dig om smak. Deras koncept bygger på lokala råvaror, och mycket kommer också från ställets egen trädgård – och så är de otroligt bra på fermentering.

Eins Unter Null har 1 stjärna i Michelinguiden.

Hannoversche Str. 1, 10115 Berlin
www.restaurant-einsunternull.de

Facil

Elegant oas mitt i storstaden

Facil

Man ska inte kasta sten i glashus, särskilt inte under en Michelin-måltid. På tvåstjärniga Facil i hjärtat av Berlin kan man istället blicka ut mot träd och grönska genom takhöga fönster medan man njuter av restaurangens avslappnade minimalism.

Du måste besöka Facil om du gillar gott vin i glaset och avantgarde på tallriken. Vinlistan är nämligen lika lång som maten är utsökt! Så förbered dig på en kreativ version av tyska klassiker med inspiration från Asien tillsammans med det bästa vinkällaren har att erbjuda.

Michelinguiden har gett Facil 2 stjärnor.

Potsdamer Straße 3, 10785 Berlin
www.facil.de

Rutz

En stjärna ovan en vinbar

Rutz

På den oansenliga Chausseestraße hittar du Rutz. Och låt dig inte luras av ställets blygsamma utseende, för även om vinbaren på bottenvåningen är informell och avslappnad – gömmer sig en riktig Michelinrestaurang på andra våningen! Och blygsamheten har inte satt sina spår i maten.

Här blir du nämligen serverad kontrastfyllda och smakrika rätter i inbjudande miljö. Varje tallrik är fylld av inspiration och du går inte därifrån besviken!

Michelinguiden har tilldelat Rutz hela 3 stjärnor.

Chausseestraße 8, 10115 Berlin
www.rutz-restaurant.de