Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min.

Ät på Berlins restauranger med Michelinstjärna

Ingen pulserande stad utan ett stort utbud av restauranger och matställen. Och Berlin är inget undantag. Det finns många matställen att välja mellan, allt från fina restauranger till street food och döner-ställen, så det kan vara svårt att välja.

För att guida dig på vägen sätter vi strålkastarljuset på 4 av den tyska huvudstadens absolut bästa restauranger. Maten är utsökt och priserna är något lägre än hemma.

Smaklig måltid!

Facil

Elegant oas mitt i storstaden

Facil

Man ska inte kasta sten i glashus, särskilt inte under en Michelin-måltid. På tvåstjärniga Facil i hjärtat av Berlin kan man istället blicka ut mot träd och grönska genom takhöga fönster medan man njuter av restaurangens avslappnade minimalism.

Du måste besöka Facil om du gillar gott vin i glaset och avantgarde på tallriken. Vinlistan är nämligen lika lång som maten är utsökt! Så förbered dig på en kreativ version av tyska klassiker med inspiration från Asien tillsammans med det bästa vinkällaren har att erbjuda.

Michelinguiden har gett Facil 2 stjärnor.

Potsdamer Straße 3, 10785 Berlin
www.facil.de

Rutz

En stjärna ovan en vinbar

Rutz

På den oansenliga Chausseestraße hittar du Rutz. Och låt dig inte luras av ställets blygsamma utseende, för även om vinbaren på bottenvåningen är informell och avslappnad – gömmer sig en riktig Michelinrestaurang på andra våningen! Och blygsamheten har inte satt sina spår i maten.

Här blir du nämligen serverad kontrastfyllda och smakrika rätter i inbjudande miljö. Varje tallrik är fylld av inspiration och du går inte därifrån besviken!

Michelinguiden har tilldelat Rutz hela 3 stjärnor.

Chausseestraße 8, 10115 Berlin
www.rutz-restaurant.de

Tim Raue

Innovativ asiatisk matupplevelse

Placering af mad

Michelin-restaurangen Tim Raue ligger i den avslappnade stadsdelen Kreuzberg i Berlin och är specialiserad på att erbjuda sin egen unika syn på asiatisk mat. Det asiatiskt inspirerade köket har därför en unik stil som blandar traditionella asiatiska smaker med moderna tekniker.

Menyn erbjuder ett brett utbud av rätter som sträcker sig från smakfull wagyu-biff till ångande kim chi.

Restaurangen grundades av Tim Raue, en känd tysk kock som tidigare arbetat på andra restauranger med Michelinstjärnor i Tyskland. Du kan därför vara säker på att kockarna på Tim Raue vet vad de gör.

Michelinguiden har tilldelat Tim Raue 2 stjärnor.

Rudi-Dutschke-Straße 26, 10969 Berlin, Tyskland
tim-raue.com

 

ernst

Hållbar mat i världsklass

Michelin madtallerken

Ernst är en restaurang med hållbarheten i centrum. Kockarna använder endast lokala och ekologiska ingredienser till sina kreativa och innovativa rätter. Menyn ändras ofta eftersom den baseras på vad som är i säsong och tillgängligt från lokala producenter, vilket gör upplevelsen ännu mer speciell.

Hela Ernst-upplevelsen uppstod när en grupp kockar och matentusiaster ville skapa en restaurang som skulle främja hållbarhet och ekologi i matlagningen – och det lyckades de verkligen med!

När du kommer till den gamla lagerlokalen i Berlin-Mitte har du inte hamnat fel. Den rustika och industriella inredningen ger en påtagligt mysig och avslappnad atmosfär.

Michelinguiden har tilldelat ernst 1 stjärna.

Gerichtstraße 54, 13347 Berlin, Tyskland
www.ernstberlin.de