Ät på Berlins restauranger med Michelinstjärna

Sugen på fantastiska matupplevelser? Hoppa in i bilen och bege dig på jakt efter Berlins 19 Michelin-belönade restauranger. 

Tolv av Berlins restauranger stoltserar med en Michelinstjärna var, medan sju stycken ärats med hela två.

Nedan listar vi fem av stjärnrestaurangerna att äta på i Berlin – för allt från romantiska middagar till lyxiga gourmetäventyr.

Eins Unter Null

Okonventionell Michelin-källare

Eins Unter Null

Om du är trött på att äta på marknivå i Berlin så kan du faktiskt även äta prisbelönt mat strax under stadens livliga yta, i alla fall på Eins Unter Null. Här får du nämligen en måltid som är allt annat än förutsägbar serverad i en mysig källarlokal.

Låt Eins Unter Null ta dig på en smakresa med hjälp av lokala råvaror, varav mycket kommer från restaurangens egen gård och en del fermenteras till perfektion på plats.

Hannoversche Str. 1, 10115 Berlin

Cinco by Paco Pérez

Molekylär medelhavskokkonst

Cinco by Paco Pérez

Såväl rätter som inredning på Berlins Cinco by Paco Pérez för tankarna till konst. Upplev en symfoni av rätter som du sent kommer att glömma under designlampor omgivna av koppargrytor.

Matvirtuoson (och femstjärniga Michelin-kocken) Paco Pérez står bakom konceptet som bjuder på avantgarde medelhavscuisine med en molekylär touch. 

En smakupplevelse i världsklass, helt enkelt.

Drakestraße 1, 10787 Berlin

Facil

Elegant oas mitt i storstaden

Facil

Man ska inte kasta sten i glashus, särskilt inte under en Michelin-måltid. På tvåstjärniga Facil i hjärtat av Berlin kan man istället blicka ut mot träd och grönska genom takhöga fönster medan man njuter av restaurangens avslappnade minimalism. 

Drömmer du om gott vin i glaset och avant-garde på tallriken? Då har du kommit rätt. Eller vad sägs om kreativa Asien-inspirerade tolkningar av tyska klassiker och det bästa som vinkällaren har att erbjuda? 

Perfekt för en romantisk middag i Berlin eller ett smakäventyr med vänner.

Potsdamer Straße 3, 10785 Berlin

Pauly Saal

Från flickskola till Pauly Saal

Pauly Saal

I en byggnad som tidigare huserat en judisk flickskola finner du idag Pauly Saal. Det är en helt unik Michelin-restaurang, där spännande måltider avnjuts under takkronor och raketer. Pauly Saal serverar främst kokkonst gjord på lokala råvaror efter säsong.

Här kan vegetarianer få en riktig gourmetupplevelse, samtidigt som de som föredrar kött skäms bort med endast det finaste. Om du gillar kreativ och minnesvärd mat så är Pauly Saal ett namn att lägga på minnet.

Auguststraße 11–13, 10117 Berlin

Rutz

En stjärna ovan en vinbar

Rutz

Låt inte det blygsamma skenet bedra när du stiger in på Rutz, beläget på Berlins anonyma Chaussenstraße. Går man genom den informella och avslappnade vinbaren på entréplan hittar man nämligen en riktig Michelin-restaurang en trappa upp! 

Maten här är allt annat än blygsam. Istället blir det inspirerande rätter rika på kontraster och smaker – allt serverat i inbjudande miljö. Du lär inte gå härifrån besviken.

Chausseestraße 8, 10115 Berlin