Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min

Ett unikt vattenland

Du behöver inte längre resa till andra sidan jordklotet för att få njuta av varmare temperaturer.

Numera kan du faktiskt bara hoppa in i bilen och köra rakt till badsemestern, via Gedser-Rostock-överfarten. Destinationen är Tropical Islands, mellan Berlin och Dresden i utkanten av natursköna Spreewald. Här förenas natur, kultur, arkitektur, nöje och välbefinnande – allt under ett och samma tak.  

Tropical Islands Resort är ett paradis för både barn och vuxna. Det är också möjligt att hyra fritidshus nära eller i området, där entrén till själva tropiklandet är inkluderat i priset.

Tropical-Islands-Allee 1, 15910 Krausnick

66 000 kvadratmeters tropikland

Tropiklandet är inrymt i världens största fristående hall. Hallen är 360 meter lång, 210 meter bred och 107 meter hög. Det innebär att den rymmer hela Frihetsgudinnan på höjden och ett Eiffeltorn på längden!

Nu är det istället fyllt med blått vatten, gröna palmer och nöje för hela familjen. Ni har hela 66 000 kvadratmeter tropikland att roa er på. Varje dag. Året runt! 

Regnskog och vattenland – en oslagbar kombination

Tropical Island solstole
Här finns även en hel regnskog inomhus. Och den är världens största inomhusregnskog. Landskapet består av omkring 20 000 träd, buskar och andra växter. Träden är upp till 18 meter höga. Så det är bara att ta en promenad i regnskogen och njuta av vackra orkidéer, klängväxter och mangroveträsk. 

Du kan också träffa några av regnskogens många spännande djur – exempelvis sköldpaddor, flamingos, papegojor och färgglada fiskar!

Tysklands bästa vattenland

Tropical Islands badeland

Som om en inomhusregnskog inte räckte, erbjuder Tropical Islands Resort också ett stort hav! Med sina 4 000 kvadratmeter är havet lika stort som fyra olympiska simbassänger. Här kan du alltså bada, leka och plaska i Tysklands bästa vattenland eller koppla av i solstolarna på den långa sandstranden.

I den varma Bali-lagunen kan du ha det riktigt angenämt. Här är vattnet nämligen 32 grader varmt. 

Vill du hellre njuta av naturen finns det gott om möjligheter i det senaste tillskottet Amazonia. Det är ett imponerande stort utomhusområde med pooler, berg-och dalbana och klätterväggar. Här kan du koppla av och njuta av solen eller utforska de många gejsrarna, vattenfallen och vattensporterna. Amazonia kan bland annat skryta med 250 meter långa och oändligt skojiga Whitewater River.

Det finns också en så kallad Lazy River, perfekt för den som föredrar avkoppling framför action. 

Underhållning hela dagen - och på kvällen

Vandrutsjebane i Tropical Island

Även om sandstrand och varmt bad lätt lockar till avkoppling i timmar, finns det också gott om annan underhållning för hela familjen. Testa till exempel den högsta vattenrutschbanan i Tyskland – om du vågar! I den stora barnvärlden finns trollbindande underhållning för stor som liten och på kvällen fylls öarna av exotiska scenshower.

Tropical Islands vattenland är byggd för att efterlikna populära badsemesterdestinationer i bland annat Thailand, Borneo, Bali och Samoa. Därtill erbjuder man kulinariska upplevelser på flera olika restauranger och man sätter en exotisk prägel på den dagliga underhållningen. Besök också Weissenhäuser Strand med underhållning för hela familjen.

Bilder från Instagram #tropicalislands