Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min.

Tänk vad mycket man hinner uppleva på bara en dag

Tyskland har mehr av allt - samtidigt är avståndet mindre än man tror. Från Sverige till Puttgarden tar det bara runt tre timmar, inklusive färjan. Som upplagt för en kul spontanresa över dagen.

Här tipsar vi om fyra saker du hinner göra på en dag. Hajar, mode, marsipan eller karuseller? Det är bara att välja.

Närkontakt med haj i Meereszentrum akvarium

Det tropiska akvariet Meereszentrum ligger bara tio minuter från färjan. Här bjuds det på fantastiska naturupplevelser med mer än 1000 olika undervattensdjur. Man får nästan känslan av att man simmar bredvid de vackra fiskarna i regnbågens alla färger. Inklusive hajarna…

I den stora hajbassängen kommer man riktigt nära mer än tolv hajarter, som också kan upplevas från undervattenstunneln. Bassängen är med i Guinness Rekordbok som Tysklands största med 700 000 liter tropiskt havsvatten.

Livet under ytan: Gertrudenthaler Str. 12, Fehmarn
www.mega-meereswelten.de

Från noll till 127 km/h i Hansa Park

Lite adrenalin är aldrig fel och i Hansa Park kombineras det med ett glatt leende. Hansa Park är en av norra Europas största nöjesparker med över 125 attraktioner, bara 45 minuters bilväg från Puttgarden.

För de modiga finns här berg-och-dal-banor med 70 meters fall, dubbla loopingar och fart på upp till 127 km/h. För de små finns här elva temavärldar med varsitt spännande tema. Och så allt mittimellan.

Alla de 125 attraktionerna ingår i entrébiljetten. Dessutom finns det många trevliga matställen med god mat och beskedliga priser.

Medeltid, marsipan och shopping i Lübeck

Lübeck havn

En timme och tio minuter från Puttgarden och plötsligt är du omgiven av vackert restaurerade medeltidsbyggnader och världens bästa marsipan. Jodå, den gamla Hansastaden Lübeck har mycket att bjuda på.

Lübecks kärlek till marsipan går flera hundra år tillbaka i tiden och det märks – det finns marsipan överallt. Ett givet besök är Café Niederegger som har använt samma marsipanrecept i åtta generationer. Här bjuds det på oceaner av lyxig marsipan i alla de former – tårtor, bakelser, konfekt, råmarsipan…mums!

All energin från godsakerna kan du sedan använda till sightseeing och shopping. Lübeck har över 200 000 invånare så det finns mycket att upptäcka längs gågatorna.

30-70% på mode på McArthurGlen Designer Outlet

Tre kvinder shopper i McArthurGlen Designer Outlet i Tyskland

Shoppingparadiset McArthurGlen Designer Outlet ligger i Neumünster, bara en timme och 40 minuter sydväst om färjeläget i Puttgarden. 

Här väljer du i lugn och ro bland Hugo Boss, Lacoste, Armani, Polo Ralph Lauren, Carhartt, Nike och mycket mer till riktigt bra priser. Dessutom finns det mycket accessoarer, skor, träningskläder och inredning. 

Det är gott om informationsdiskar, caféer, restauranger, lekplatser, gratis parkering och serviceminded och flerspråkig personal. Här finns något både för hela familjen och hela kompisgänget.

BorderShop Puttgarden

Bordershop Puttgardens Indgang

Ett besök på världens största BorderShop på hemvägen kan ofta spara ihop till hela resan. Vid kajen i Puttgarden.