Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 10 min.

Om du vill ha en lugn och skön eftermiddag, ta en promenad genom Hyde Park i London. Om du vill ha raka motsatsen, packa bilen och bege dig mot Heide Park i Soltau – här är det garanterat vrålkul. Denna park som erbjuder både toppfart och topphumör och ligger bara 50 kilometer söder om Hamburg.

Tyskland har många fantastiska nöjesparker. Heide Park är det perfekta valet om du söker upplevelser och aktiviteter för hela familjen. Beroende på din äventyrslust och ålder kan du välja mellan fler än 40 typer av adrenalinkickar i alla tänkbara former. I den här guiden hittar du allt du behöver veta innan du besöker parken 2024.

Låt oss börja med att säga: You can run, but you can’t hinna alla Heide Parks attraktioner på en dag! Det är bra att ha förberett sig så att man vet vilka man allra helst vill åka. Därför ger vi först och främst en översikt över de bästa åkattraktionerna från ”de stora 7” till parkens mest barnvänliga alternativ.

TIPS: Börja ditt besök i nöjesparken med en tur ombord på Heide Park Express, Monorail eller Panoramabahn. Dessa är alla tre små tåg som går genom parken antingen på eller ovan mark. Då får du med en gång en bra överblick över parkens områden och åkattraktioner. Du hittar också en karta över Heide Park här.

Vilda rutschkanor för de största

Heide Park Colossos Kampfdergiganten

Rides, berg-och dalbanor, åkattraktioner – kalla dem vad du vill. I Heide Parks imponerande jättekonstruktioner är det känslomässigt all-inclusive med spänningsbuffé, ohämmat med skratt och obegränsat med få-ner-mig-härifrån-panik.

 • Big Loop
  Vänd upp och ner på världen inte bara en, två eller tre gånger, utan hela fyra gånger! Big Loop lever upp till sitt namn med massor av kullerbyttor på 30 meters höjd. Om du gillar hårresande – eller snarare hårhängande – överraskningar så får du det här.

 • Colossos - Kampf der Giganten
  Den klassiska berg-och-dalbanan tar dig inte bara till nästa nivå utan mycket högre än så. Kasta dig ut i kampen mellan eld och trä i 110 km/h, och se om du kan ta dig förbi giganten Colossos på den 1 500 meter långa turen 60 meter över marken.

 • Desert Race
  O M 4,7 G-påverkan: Desert Race tar dig från 0 till 100 km/h snabbare än du kan skrika ”stoooooooooooopp, jag vill av”. Det går exakt 2,4 sekunder innan du har blivit utskjuten lika snabbt som en formel 1-förare.

 • Flug der Dämonen
  Det här är det enda stället i Tyskland där du flyger bredvid berg-och-dalbanan. Det finns inget att vila fötterna på och inget hopp för din själ eftersom demonen gör sitt bästa för att skaka ut dig genom att svänga din kropp från sida till sida och upp och ner under hela åkturen.

 • KRAKE
  Krake betyder bläckfisk, och vi kan lova dig att du kommer att spruta av både skratt och tjut här. Låt odjurets grepp guida dig upp på den 40 meter höga åkattraktionen, och förbered dig på att falla nästan lodrätt in i havsmonstrets mun.

 • Limit
  Här kommer din kropp att kastas fram och tillbaka, från sida till sida, upp och ner! Testa dina gränser i det hängande sätet, med benen dinglande i kapp med din gomspene.

 • Scream
  Det sägs att man inte ska äta något en timme innan man badar. Det ligger nog inte så mycket sanning i det. Men det kan nog vara vettigt att tänka på innan du sätter dig i Scream. Ett fritt fall kan mycket väl skaka om lite i magen, och det vore trist om det kommer ut något mer än skrik.

Coola åk för de lite yngre barnen

Heide Park Ghostbusters 5D

Om man inte är stor nog för de häftigaste åkattraktionerna finns det som tur är gott om annat att kasta sig över. I Heide Parks översikt över alla åkattraktioner får du full överblick över ålders- och höjdkraven.

 • Bobbahn
  ”Glöm det” tänker du kanske vid åsynen av den häftigt snurrande 27 meter höga bobbanan. Men oroa dig inte: turen är så rolig att du knappt märker att världen virvlar förbi dig när du åker genom de smala rören.

 • Ghostbusters 5D
  Gå på spökjakt utrustad med 3D-glasögon och en laserpistol. Koppla på alla dina sinnen när du ska träffa på spöken som rör dig eller låter i mörkret. Gör dig redo för en skrämmande upplevelse.

 • Hicks Himmelsstürmer
  Ligg på mage och låt din inre drake få luft under vingarna. Flyg runt i en cirkel medan du känner hur ditt hjärta lättar hela vägen upp i halsen och se världen från nya höjder. Åkattraktionen är inspirerad av filmen ”Hur du tränar din drake”.

 • Wildwasserbahn
  Föreställ dig att du intet ont anande sitter rofyllt i stocken som plötsligt åker i full fart rakt ner i vattnet – Wildwasserbahn förvandlas snabbt till en riktigt våt åktur. Om du inte har något emot lite vattenstänk kommer du att trivas som fisken i vattnet här.

 • Grottenblitz
  Det här är åket för dig som gillar när det suger till i magen. Det gulliga tåget låter skenet bedra, för det drar runt barnen i 45 kilometer i timmen – och de vuxna kan nog också känna hur det killar till i magen.

Mysiga aktiviteter för de minsta

Heide Park Opilaula

En biljett till Heide Park är en bra deal för alla i familjen. Det finns också mycket att göra för de yngsta. Heide Park har ingen vattenpark, men om du gillar vatten finns det ändå mängder av attraktioner där du kan leka med vatten och bli genomblöt.

 • ToPiLauLa-Schlacht
  Segla runt i ett piratskepp och spruta vatten från kanonerna på dina motståndare som passerar förbi. Konceptet är enkelt och effekten är stor. Om dina barn inte är rädd för att bli blöta finns det ingen risk att de har tråkigt här.

 • Drachengrotte
  Vågar du besöka den mystiska grottan? I detta vikingaskepp går du rakt in i mörkrets djup där du möter olika drakar och lär dig att träna dem. Ja, denna attraktion är faktiskt också baserad på ”Hur du tränar din drake”-filmerna.

 • Raffnuss & Taffnuss Wasserflieger
  Vi är inte klara med drakar än. Här kan barnen rida på en av 12 drakar från filmserien ”Hur du tränar din drake”. Här får du sväva upp och ner i vattnet och vem vet, kanske får du dig en blöt överraskning.

 • Oldtimer-Rundkurs
  För de minsta finns gulliga Ford T-minibilar som rullar under trädtopparna och förbi rosenrabatter i maklig takt. Njut av den trevliga bilresan som ett avbrott från alla häftiga åkattraktioner.

 • Screamie
  Förr pratades det mycket om Scream. Här är samma åkattraktion men i en mer barnvänlig version som bara är 12 meter hög och har ett fritt fall på 3,5 m/s. Liiite mer lagom för barn i förskoleåldern, men det kommer fortfarande att höras höga, glada skrik.
Instagram-användarnas bilder från #heidepark

Peppa Pig Land

Heide Park Zugfahrt Zuschnitt

Under 2018 visste glädjen inga gränser för alla Greta Gris-fans i Heide Park: ett helt Greta Gris-land, eller Peppa Pig Land som området kallas, med den älskade seriefiguren i huvudrollen.

Här kan du sticka upp trynet efter att ha besökt Gretas lilla gula hus som välkomnar dig in i en värld där animation har blivit verklighet. Öppna dörren till lärorika, interaktiva spel och ge familjens egna småkultingar en ovärderlig upplevelse.

Om huvudpersonen inte är hemma kan du ha svintur och träffa henne och lillebror Georg på meet&greet någon annanstans i parken. I Heide Park-appen och på skärmar runt omkring i parken står det var och när man måste gå för att ta en bild med rollfigurerna till sina sociala medier.

Medan du väntar kan du ta en tur i Greta Gris färgglada luftballonger och njuta av utsikten uppifrån. Du kan också hoppa ombord på båtarna hos Morfar Gris eller åka runt på hans tågbana. Grymta av skratt på ryggen av Georg Gris dinosaurier.

Är du grymt sugen på mer? Då kan du styra trynet (eller färden) till Heide Parks Adventure Hotel och bo i ett rum med Greta Gris-tema. Mer om det längre ner.

Evenemang i Heide Park under året

Kvinde med stjernekastere

I Heide Park kan du ibland roa dig med mer än bara, ja, åkattraktioner. Det hålls evenemang under året, och 2024 ser en helt ny dag: Heide Park Festival. Festivalen äger rum från den 31 augusti till 1 september 2024 -  adrenalin möter musik.


Se mer om årets evenemang i Heide Parks kalender.

Mat och dryck i Heide Park

Dreng med isvaffel

När du har åkt upp och ner 17 gånger och stått i kö i en halvtimme för att ta en selfie med Greta Gris är du nog både hungrig och törstig. Bara lugn, Heide Park har din rygg (eller mage).

I parkens många restauranger och matställen finns hamburgare, pizza, pasta, indisk mat, sallad, korv och pommes frites. Eller välj och vraka bland härliga sötsaker som kringlor, våfflor, glass och kakor. Det finns gott om vegetariska alternativ och på webbplatsen finns en översikt över allergener i alla rätter.

Öppettider 2024

Säsongen 2024 sträcker sig från 23 mars till 2 november. Heide Parks öppettider är 10–18 på vardagar, 10–19 på helger.

Håll dig uppdaterad på Heide Parks webbplats om ändringar.

Parkering

Observera att du måste boka en parkeringsplats på förhand. Det är endast i undantagsfall möjligt att få en plats vid ankomst utan att ha bokat i förväg. Och det är billigare att köpa parkering online.

Om du bor på antingen Heide Parks Abenteuerhotel eller Holiday Camp får du gratis parkering.

Vilken är den lättaste vägen till Heide Park?

Var ligger Heide Park? Nöjesparken tornar upp sig i Niedersachsen mellan Hamburg, Bremen och Hannover. Heide Parks adress är:

Heide Park Resort
Heide Park 1
29614 Soltau

Från östra Danmark är den enklaste vägen med bil via Rødby–Puttgarden där du kör ut på motorväg A1 till B3 i Bispingen. Ta avfart 43a-Schneverdingen från A7 och följ skyltarna mot Heide Park Resort.

Bilresan från Puttgarden tar drygt 2 timmar.

Camping och hotell nära Heide Park

Heide Park Drachenzimmer

Barn och nöjesälskande själar kommer inte att ha fått nog efter en dag i Heide Park. Varför inte satsa på ett tvådagarsbesök? Det är i alla fall inga problem att hitta boende i närheten av Heide Park för en långhelg eller semester. Faktum är att du kan bo i själva parken eller precis intill på Heide Parks eget hotell eller camp.

Holiday Camp

Holiday Camp ligger fem minuter från Heide Park. Här bor du i mysiga trästugor med avslappnad surfatmosfär intill sandstrand och sjö. Om ni bara är två personer kan ni även sova i en renoverad folkvagnsbuss som på tyska kallas en bulli och som står parkerad intill vattnet. Mer romantiskt blir det inte!

Det finns en härlig bufférestaurang på campingen. Det finns även en lekplats, samt beachvolleyboll och bordtennis, om du skulle orka mer efter att ha sprungit runt på olika attraktioner hela dagen.

Läs mer om Holiday Camp här.

Abenteuerhotel – Adventure Hotel

Abenteuerhotel, eller Adventure Hotel på engelska, ligger inne i Heide Park. Det finns rum för upp till 6 personer, och ni kan slänga era trötta kroppar raklånga i sängen i olika imponerande temavärldar. Lägg huvudet på kudden i Greta Gris tecknade värld, eller bli utstirrad på natten av draken Tandlös från ”Hur du tränar din drake”.

Är du mer för spöken? Pirater? Djungeln? Vilda västern? Demoner? Bakom varje dörr kommer du att upptäcka ett nytt äventyr. Du kan också gå på en magisk skattjakt på hotellet, eller låt barnen leka på inomhuslekplatsen om de fortfarande har spring i benen. När det börjar kurra i stora och små magar beger ni er bara till hotellets bufférestaurang.

Läs mer om Abenteuerhotel här.

Campingplatser

Har ni en husvagn med er behöver ni inte köra långt för att hitta en camping där ni kan ta in över natten. Det finns flera fantastiska campingmöjligheter i Heide Park, inklusive Camping Auf dem Simpel, Röders' Park – Premium Camping Lüneburger Heide, Claudia Senkbeil Park Moränasee och Naturcamping Lüneburger Heide. De ligger alla mindre än 10 minuter från Heide Park med bil.

Upplevelser vid Heide Park

Par med shoppingposer

Storstäder

De större städerna Hamburg, Bremen och Hannover ligger alla bara en timme från Heide Park, och det finns mycket att se och göra i alla tre. I Hamburg kan du till exempel gå på sightseeing, shopping, spadag, bar och restaurang.

Designer Outlet Soltau

Om du kör ut från Heide Parks parkering hinner du sjunga tre sånger. Sedan är du framme vid outletcentret Designer Outlet Soltau som har 30–70 procent rabatt på coola märken som Nike, Puma, Lacoste och Levi's.

Serengeti-Park

I Serengeti-Park mellan Hamburg och Hannover kan du åka på bilsafari och uppleva djurlivet från Afrika på nära håll. Parken är uppdelad i olika kontinenter och har över 1 500 exotiska djur som giraffer, noshörningar och kameler.

Fler nöjesparker

Om du lämnar Heide Park och inte har fått nog finns det lyckligtvis ännu fler roliga nöjesparker i norra Tyskland. Låt hemresan gå förbi Nordeuropas största i nöjespark, Hansa Park. Eller prova Ritter Rost Magic Park Verden 45 minuter bort, som är en hit för barn under 12 år med trollerishower och äventyrsteman.