Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min.

Tysklands Hansa Park – nöjesparken för alla

Det finns ett barn inom oss alla. Hansa Park är ett äventyr för både ung och gammal med mer än 125 karuseller och attraktioner utspridda över 11 underhållande temaområden. 

Hansa Park ligger längs Tysklands norra kust, men nöjesparkens olika teman stillar även snabbt resfebern med destinationer som Spanien, Wonderland och Bonanza City. Ni kan med andra ord tryggt spänna fast säkerhetsbältet och njuta av en berg- och dalbana av skojiga och stora intryck – oavsett hur unga eller gamla ni känner er.

Adress:
Am Fahrenkrog 1, 23730 Sierksdorf 

Världen i miniatyrstorlek

Har ni en liten äventyrare i familjen? Hansa Park erbjuder massor av upplevelser för de minsta. Ta en safari i de zebrarandiga mini-jeeparna genom den afrikanska djungeln. Där finns en massa vilda djur att se från förarsätet och ni kan tryggt låta små händer hålla i ratten. 

Om man fortfarande sprudlar av körglädje kan resan fortsätta med minibilarna i Kinderland. Här hittar ni också många lekplatser där barnen kan roa sig bland kuddar och bollar eller åka berg- och dalbana.

Om du behöver en paus i aktiviteterna kan ni njuta av någon av parkens många föreställningar och uppträdanden. Exempelvis sjölejonen i vattencirkusen eller den stora Hansaparaden som går genom området med stiliga dansare och snälla gorillor.

För unga vuxna och andra spänningsjagare

Alla älskar när det kittlar i magen! Större barn, lekfulla vuxna och andra med spring i benen kommer garanterat ha något att sätta tänderna i bland Hansa Parks många underhållande åkattraktioner.

Hoppa ombord på "Raging Roland" om du behöver värma upp för en heldag med gåshud. Du kommer att åka till tonerna av amerikansk sydstatsmusik med utsikt över sjön i temaområdet "Nervenkitzel", som översatt till svenska betyder just ”spänning.” 

Om det inte är tillräckligt för att göra dig skakig, kanske du vill ta en tur i "Nessie", som ringlar sig genom den 18 meter höga loopen på "Rasende Roland". Har inte den upplevelsen fått pulsen att skjuta i höjden kan du alltid testa att kasta dig nedför vattenfallet i 12 meter höga Barracuda Slide. 

Glöm inte att mjuka upp dina stämband så du är redo för att skrika en hel dag. 

Ett andrum på land och till sjöss

Skulle balanssinnet behöva en liten paus från det fartfyllda och vilda? Ta med barn och barnbarn på en magisk tågresa med Hansa-Park-Express. 

Turen tar dig genom många av parkens sevärdheter och erbjuder, förutom en stunds avkoppling, en bra smygtitt på de kommande äventyr som väntar er.

Spana in parkens olika temaområden när tåget kör förbi. Behöver ni växla ner ytterligare kan ni gå ombord på båtarna i Flower Magic Boat Tour – en idyllisk segeltur genom blomsterhavet där ni kan se fram mot ett färgstarkt äventyr bland alla blommor för säsongen. Det krävs inte gröna fingrar för att bli imponerad av utsikten – för att inte säga doften – när ni glider fram genom havet. Kanske ni kan ha en liten familjetävling i blomsternamn?
Instagram-användarnas bilder från #Hansapark