Scandlines högsta ledning består av COO och tillförordnad CEO Michael Guldmann Petersen och CFO Jesper Mikkelsen Heilbuth.

I den tyska delen av organisationen finns det också två direktörer: Heiko Kähler och Gerald Lefold som ansvarar för den dagliga ledningen av Scandlines tyska företag.

Michael Guldmann Petersen, COO och tillförordnad CEO

Michael Guldmann Petersen

I februari 2024 blev Michael Guldmann Petersen utnämnd agerande CEO och har sidan 2018 varit Chief Operating Officer (COO). Samtidigt blev han styrelsemedlem i Scandlines Deutschland GmbH. Han har varit anställd i Scandlines sedan 2017.

Jesper Mikkelsen Heilbuth, CFO

Jesper Mikkelsen Heilbuth har varit en del av ledningsgruppen sedan han anställdes som Chief Financial Officer (CFO) på Scandlines i 2022.

Heiko Kähler, direktör, Scandlines Deutschland GmbH

Heiko Kähler

Heiko Kähler blev en del av ledningsgruppen i Scandlines Deutschland GmbH i 2012. Han anställdes av DFO (Deutsche Fährgesellschaft Ostsee) 1994 och detta företag slogs sedan samman med Scandlines 1998.

Gerald Lefold, direktör, Scandlines Deutschland GmbH

Gerald Lefold

Gerald Lefold blev i 2014 en del av ledningsgruppen i Scandlines Deutschland GmbH. Han anställdes av DFO (Deutsche Fährgesellschaft Ostsee) 1993 och detta företag slogs sedan samman med Scandlines 1998.


Infrastrukturfonderna bakom Scandlines

Scandlines ägs av ett konsortium bestående av de tre infrastrukturfonderna Igneo Infrastructure Partners, 3i och Federated Hermes.

Om du vill veta mer om Scandlines ägarförhållanden genom tiderna kan du dyka ner i Scandlines historia.

Scandlines bygger på ett starkt, mer än hundraårigt dansk-tyskt samarbete.