Scandlines högsta ledning består av CEO Carsten Nørland, CFO Jesper Mikkelsen Heilbuth och COO Michael Guldmann Petersen.

I den tyska delen av organisationen finns det också två direktörer: Heiko Kähler och Gerald Lefold som ansvarar för den dagliga ledningen av Scandlines tyska företag.

Carsten Nørland, CEO

Carsten Nørland

Carsten Nørland utsågs till Chief Executive Officer (CEO) i Scandlines i 2021.

Jesper Mikkelsen Heilbuth, CFO

Jesper Mikkelsen Heilbuth har varit en del av ledningsgruppen sedan han anställdes som Chief Financial Officer (CFO) på Scandlines i 2022.

Michael Guldmann Petersen, COO

Michael Guldmann Petersen

Under 2018 utsågs Michael Guldmann Petersen till Chief Operating Officer (COO) och blev samtidigt styrelsemedlem i Scandlines Deutschland GmbH. Han har varit anställd i Scandlines sedan 2017.

Heiko Kähler, direktör, Scandlines Deutschland GmbH

Heiko Kähler

Heiko Kähler blev en del av ledningsgruppen i Scandlines Deutschland GmbH i 2012. Han anställdes av DFO (Deutsche Fährgesellschaft Ostsee) 1994 och detta företag slogs sedan samman med Scandlines 1998.

Gerald Lefold, direktör, Scandlines Deutschland GmbH

Gerald Lefold

Gerald Lefold blev i 2014 en del av ledningsgruppen i Scandlines Deutschland GmbH. Han anställdes av DFO (Deutsche Fährgesellschaft Ostsee) 1993 och detta företag slogs sedan samman med Scandlines 1998.


Infrastrukturfonderna bakom Scandlines

Scandlines ägs av ett konsortium bestående av de tre infrastrukturfonderna Igneo Infrastructure Partners, 3i och Federated Hermes.

Om du vill veta mer om Scandlines ägarförhållanden genom tiderna kan du dyka ner i Scandlines historia.

Scandlines bygger på ett starkt, mer än hundraårigt dansk-tyskt samarbete.