Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 5 min

Frisk luft för kroppen och varmt kaffe i koppen. Vad mer kan man begära? Det skulle möjligtvis vara en kort bilresa till allt vad storstadshjärtat önskar sig av shopping och historiska sevärdheter.

Åker du på camping i Berlin får du uppleva den coola kombinationen avkoppling i naturen och stadslivets puls. Tysklands huvudstad bjuder inte bara på otaliga saker att göra för vuxna och barn, utan också ett brett utbud av platser att parkera din husvagn eller husbil i närheten.

Camping är nog knappast vad de flesta tänker på när man pratar boende i Berlin. Men här finns faktiskt förvånansvärt många alternativ för att slå upp förtältet. Några av områdena ligger i själva staden. Andra behöver du åka en bit bort för att nå. Men vilken typ av plats du än föredrar kan du åka och campa runt Berlin i norr, söder, öster och väster.

Det finns platser med massor av aktiviteter, platser med lugn och ro – och så finns det till och med en plats där en husvagn redan har ställts till förfogande för dig. Kom in!

Läs vidare när vi ger dig den viktigaste informationen om fem anmärkningsvärda campingplatser nära Berlin.

Campingplatz Berlin-Gatow

I skogens djupa, stilla lugn

Skovbund

Föredrar du det enkla livet? Campingplatz Berlin-Gatow är en liten, mysig plats nära Berlin, öppen året runt. Det är inte flashigt med många sorters aktiviteter och underhållning, men vill du bara komma bort från vimlet är platsen perfekt.

Vem behöver en pool när det är ynka 500 meter ner till naturens glittrande rena vatten? Och varför investera i en spadag när du kan få sinnesfrid bara genom att titta upp på de vajande kronorna på träden som omger dig?

Platsen är lämplig för seniorer, par, barnfamiljer, funktionshindrade och hundar. Den har lekplatser, snackbar, restaurang, färskt bröd till frukost – och en busshållplats precis framför entrén med bara 45 minuter in till centrala Berlin.

Adress:
Kladower Dam 207-213, 14089 Berlin
www.dccberlin.de

Königlicher Campingpark Sanssouci

Vanvettigt rolig semester

Ude på søen

Gillar du ha lite mer att göra och lite lyx? Campa på Königlicher Campingpark Sanssouci och uppgradera din resa. Du har direkt tillgång till sjön Tempeliner See, där du kan hyra en båt, kajak och vattenskidor eller skicka barnen på surfskola.

Du kan också ta en kurs i målning eller keramik. Och får du ont i kroppen av alla aktiviteter erbjuder Königlicher Campingpark Sanssouci massage. Det finns såklart en lekplats för de minsta och så är det vacker natur oavsett vart solglasögonen vänder sig.

Vill du prova något annat än husvagnen kan du hyra en semesterlägenhet på området eller övernatta i en romantisk campingstuga formad som ett vinfat. Och när du behöver en paus från campinglivets liv och rörelse väntar Berlins många upplevelser bara en timme bort med kollektivtrafik.

Adress: An d. Pirschheide 41, 14471 Potsdam
camping-potsdam.de/en

Wohnmobil-Oase Berlin

Parkera mitt i staden

Campingvogne

Oas och oas ... Det finns ingen anledning att gå som katten kring het gröt: Wohnmobil-Oase Berlin är en betonggrå parkering för husbilar. Varken mer eller mindre. Men den här campingen ligger i själva Berlin, så om du väljer att stänga av motorn här kan du strosa in till centrum.

Om du vill bo nära alla sevärdheter men i egen husbil, så är denna plats helt perfekt. Receptionen ligger i en barack och välkomnar dig året runt. Här hittar du dusch och toalett samt andra husbilsförnödenheter.

På uppställda bord och bänkar kan du ta en matbit. Det finns dock inga köksmöjligheter – men vem behöver det när du bara kan kliva ut från platsen och alla Berlins restauranger ligger vid dina fötter?

Adress: Hochstraße 4, 13357 Berlin
wohnmobiloase.com

Camping Tropical Islands

Lalandia gigantia!

Dreng i pool

Här är vi en bra bit bort från Berlin, men dras du till en campingplats med pool hittar du det ultimata stället att doppa dig på Camping Tropical Islands! Platsen ligger precis intill Tropical Islands – en gigantisk vattenpark både inomhus och utomhus.

Biljetten till de tropiska poolerna ingår i din bokning. Det betyder att du kan gå in och ut ur den uppvärmda kupolen så ofta du vill. Men tröttnar du på skrynkliga fingertoppar finns det mycket annat att göra på campingen.

Åk på en minisafari, skjut med pil och båge, klara hinderbanan, ha kul med bollspel, åk segway eller hoppa upp på cykeln och utforska området. Sugen på annat än spännande upplevelser? Tänd grillen på campingen, eller ät på någon av de många restaurangerna i Tropical Islands-världen.


Adresse: Tropical Islands Avenue 1, 15910 Krausnick
www.tropical-islands.de

Hüttenpalast

Galen inomhuscamping

På camping med bil

Berlin är känt för sina finurliga kulturkoncept, och campingmarknaden är inte undantagen från stadens galna idéer! På gränsen mellan Neukölln och Kreuzberg kan du öppna dörren till en gammal fabriksbyggnad och checka in på campinghotellet Hüttenpalast.

Ja, du behöver inte ta med din egen husvagn hit. Hyr istället en av de supercoola restaurerade vintagehusvagnarna eller lekstugeliknande campingstugorna i trä och övernatta i ett färgstarkt retro-kitsch-universum. Varje husvagn och stuga är unik i storlek, design och utseende. De har inga förtält eftersom det aldrig regnar på golvets konstgräs.

Under taket på Hüttenpalast hittar du även en restaurang, ett mysigt gemensamt område och en urban innergård (som faktiskt ligger utomhus). Om du vill imponera på dina barn och dina Instagramföljare med en annorlunda övernattning som drar i smilbanden, kasta dig då ut i – eller in på – en inomhuscamping.

Adresse: Hobrechtstraße 66, 12047 Berlin
huettenpalast.de

Obs! Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i anläggningarna på campingplatserna och hänvisar till campingplatsernas egna hemsidor för en uppdaterad översikt.