Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 5 min.

De bästa ställena att bo på när du campar i Bremen

Nästa stopp på bilsemestern: Camping i Bremen! Men vilken ska man välja?

Det finns många bra campingplatser omkring Bremen, men ibland kan det vara svårt att se platsen för bara husvagnar.

Vi har i alla fall gjort det enkelt för dig att hitta rätt campingplats i Bremen. Vi har plöjt igenom de många campingplatserna i Bremen och hittat fyra av de mest speciella campingalternativen nära Bremen.

Det finns handplockade campingplatser för barnen och för turturduvorna, för de aktiva och de avslappnade, och för dig som gärna vill ha det lite extra mysigt.

Om du vill göra en utflykt tar det bara mellan en halvtimme och en timme till vackra Bremen från alla platserna. Det är inte heller långt till den vackra hamnstaden Bremerhaven när du campar i Bremen.

Åk med oss till Norra Tyskland och ta reda på var familjens husbil ska svänga av när du närmar dig Bremen.

Camping & Ferienpark Falkensteinsee

Lek på fina anläggningar

Falkensteinsee

Vill du hellre bo någonstans som inte ser ut som en kvarleva från 70-talet? Då kan du dra åt handbromsen här. Inredningen i badrummen, restaurangen och de gemensamma utrymmena på Camping & Ferienpark Falkensteinsee är överraskande elegant och modern.

Även om du tar med dig ditt fyrhjuliga sovrum till en campingplats i Bremen måste du övernatta på en av campingplatsens mysiga små boenden. Njut av lugnet på verandan framför ditt pastellfärgade minihus, eller upplev hur romantiken spirar i de intima, tunnformade stugorna.

Du kan också njuta av en utsökt hemlagad måltid med vacker utsikt över vattnet, medan barnen lägger beslag på den stora äventyrslekplatsen, spelrummet eller minigolfbanan.

Men se till att boka i god tid i förväg: Enligt recensioner på internet är detta en mycket populär plats att campa på i Bremen (och det kan man förstå).

Ferienhausgebiet Falkensteinsee 1, 27777 Ganderkesee
falkensteinsee.de

Märchencamping

Låt barnen leka på land och i vattnet

Märchencamping

"Nej, vi vill ha en pool!" – Lät det så vid middagsbordet när du föreslog camping i Bremen som årets bilsemester? Oroa dig inte, vi ger dig ett trumfkort. Märchencamping nära Bremen har två av dem: En för de allra yngsta och en för alla.

Om det inte räcker med att plaska med armarna för att övertyga barnen, kan du berätta att det också kommer att finnas underhållning och aktiviteter. Och åsnor! Glöm inte de söta åsnorna som man får klappa. Eller fåglarna och kaninerna som ni också får se.

Om du hellre vill röra på benen kan du hoppa trampolin eller cykla i den gröna omgivningen runt campingplatsen. På kvällen kan du värma dig vid lägerelden och se vem som först kan grilla sin marshmallow till perfektion.

Märchen betyder förresten saga på tyska. Det är mycket träffande eftersom det är lätt att få en sagoupplevelse här när man är barn och campar i Bremen.

Zum Steller See 83, 28816 Stuhr
www.maerchen-camping.com

Land of Green Naturresort

Idyllisk glampinglyx i skogen

Land Of Green

Pling! Idyllarmet har just utlösts. Land of Green Naturresort är en av de mindre campingplatserna i Bremen, där du antingen kan slå upp ditt tält under trädkronorna eller slå läger i ett av de många vackra trähusen.

Varje stuga är unik, men alla har badrum, kök och öppen spis. Vill du inte stå vid spisen? Gå till receptionen för att få ett par färska crepes och en varm kopp kaffe. För en ännu bättre glampingupplevelse när du campar i Bremen kan du ta ett dopp i bubbelpoolen för två och låta all stress rinna av dig.

När du har slappnat av tillräckligt länge i wellness-området kan du få hjärtat att pumpa igen vid platsens kanotuthyrning. Åk iväg längs den fridfulla floden Teufelsmoor, se solnedgången om du har tur och upptäck varför denna campingplats i Bremen har fått sitt välförtjänta namn.

Waakhauser Straße 20, 27726 Worpswede
www.landofgreen.de

FKK Campingplatz des BfFnL Bremen e.V.

Paradis för naturister och fitnessentusiaster

FKK

Vill du kunna ta av dig kläderna när solen går ner? Då måste du besöka platsen med det vardagliga namnet FKK Campingplatz des BfFnL Bremen e.V. Här kan du låta hela kroppen få njuta av de härliga solstrålarna på både campingen och på naturiststranden.

Om din camping i Bremen ska vara ännu varmare står bastun klar att skruva upp värmen. Efteråt kan du ta ett dopp i den stora sjön Silbersee – och sedan göra dig redo att svettas igen:

Campingen erbjuder ett brett utbud av alternativ att få röra sig på. Rör på fötterna i fotboll, sväng armarna i tennis, vifta med handlederna i beachvolleyboll och använd huvudet i boule.

Du kan också ta en lugn promenad i de natursköna omgivningarna.

Habichthorster Str. 115, 28790 Schwanewede
fkk-bremen.de

 

Obs! Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i faciliteterna på campingplatserna och hänvisar till campingplatsernas egna hemsidor för en uppdaterad översikt.