Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 5 min.

Är du på jakt efter en campingplats nära Schwerin? Det finns förvånansvärt många fantastiska alternativ. Flera av dem ligger intill den 63 kvadratkilometer stora Schwerinsjön, och det är därför föga förvånande att vattenaktiviteter är ett återkommande tema på Schwerins campingplatser. Här behövs det ingen pool – du kan till och med bo på själva sjön!

Oavsett om du föredrar att campa nära stadslivet eller långt borta från allt när du är på semester i Tyskland hittar du garanterat en bra campingplats i Schwerin. Och de omges i stort sett alla av fantastisk natur. Mycket grönare omgivningar än i Schwerin får du helt enkelt inte på en campingsemester i norra Tyskland.

Ta en dagstur till det äventyrliga Schwerin-slottet, eller stanna helt enkelt på campingplatsen hela semestern och njut av de otaliga timmar av underhållning som varje plats erbjuder. Dröm dig bort på en resa redan nu när du läser den här artikeln om fem campingplatser runt Schwerin som vi vet att du kommer att gilla.

Ferienpark Seehof

Här finns allt och lite till

Kreative aktiviteter

I Ferienpark Seehof är en sak säker: dina barn kommer aldrig att bli uttråkade. Förutom den obligatoriska lekplatsen har campingen norr om Schwerin vad de kallar ett Creative Center – ett helt hus på 500 kvadratmeter som erbjuder alla typer av aktiviteter.

Låt dina barn leka i lekrummet där kreativiteten alltid flödar. Här kan barnen bland annat stöpa ljus, klippa och klistra och göra fina glittrande smycken. Om dina barn har mer spring i benen kan de bege sig till spelhallen och spela en omgång bordsfotboll, bordtennis eller biljard.

Medan de små leker på i full fart kan du hitta ditt inre lugn i ett yogapass. Utomhus finns det beachvolleyboll – och givetvis gott om möjligheter till sol- och sjöbad. Om ni dessutom skulle vilja utforska Schwerins centrum tar det mindre än en halvtimme med buss.

Adress: Am Zeltplatz 1, 19069 Seehof
www.ferienpark-seehof.de/camping-platz

 

Campingplatz Süduferperle

Koppla av på en lugn och fridfull plats

Gåtur i skoven

Om du söker en ostörd, rofylld plats, välj Campingplatz Süduferperle. Campingen har bara 60 platser, så du hittar knappast något mindre ställe, och den är perfekt för dig som älskar naturen som vill komma bort från vardagens teknikbesatta stress och jäkt.

Campingen ligger inbäddad bland gamla höga träd. Faktum är att det finns så många träd att de delvis förhindrar tv-signalen från att gå igenom ordentligt. De gröna omgivningarna gör sitt yttersta för att du ska packa undan skärmen och koppla av på andra sätt.

Det är förbjudet att ta med husdjur hit, så du kommer inte heller att störas av högljudda hundskall. Men djur kommer du med stor sannolikhet att uppleva ändå. Gå på vandring i området och håll utkik efter de lokala uttrarna, grävlingarna eller örnarna. Vill du vara ännu mer aktiv kan du gå med i campingens dykskola och utforska Schwerinsjön under ytan.

Adress: Forststraße 19, 19065 Raben Steinfeld
www.sueduferperle.de

Wasserski-lift ZachunBeach

Sjukt kul med vattenskidor på sjön i wakeboard-land

Kvinde på vandski

Ärligt talat – ZachunBeach är en camping helt i en klass för sig. Vilken annan camping kan stoltsera med en park för vattenskidor och wakeboard? Du kan få lektioner i båda delar på alla nivåer, eller så kan du göra hela grejen själv. Du hyr all nödvändig utrustning på plats.

När du har fått nog av att susa över vattnet kan du smutta på en cocktail på campingrestaurangens härligt soliga terrass med utsikt över sjön. Och en drink kan lätt förvandlas till flera: ZachunBeach håller regelbundet roliga evenemang och festkvällar för både barn och vuxna.

Om du hellre vill röra på dig lite till, men gärna på fast mark, kan du ägna dig åt beachvolleyboll, bordtennis och fotboll. Campingplatsen har också en lekplats för de mindre, en grillplats för de större och en härlig gräsmatta för alla som behöver ladda lite innan de ger sig ut i vågorna igen.

Adress: Am Badesee 1, 19230 Hoort, Neu Zachun
www.alpincenter.com/hamburg-wittenburg/de/wasserskilift

Camping Sternberger Seenland

Ro din båt med ro i sinnet

Rotur på søen

Om du tycker att Camping Sternberger Seenland påminner om en park, så är det förmodligen för att platsen ligger ... mitt i en gigantisk park! Japp, campingen är inbäddad i vacker natur som du kan få en guidad cykeltur i eller njuta av på egen hand.

En romantisk båttur är också ett fantastiskt alternativ. Parken är full av slingrande floder och sjöar som du och din älskade kan paddla genom i en hyrd kanot eller kajak. Kanske ser du en bäver på vägen, eller en kungsfiskare som flyger förbi. Du är i alla fall garanterad frisk luft och oändliga gröna vyer.

Tillbaka på campingen väntar fler upplevelser som får dig att uppfyllas av ett lugn. Du kan till exempel njuta av en härlig massage eller prova en av de många skönhetsbehandlingar man erbjuder. Middagen serveras av campingens grekiska restaurang, så du behöver inte lyfta ett finger utan bara ditt glas i en bubblande skål.

Adress: Maikamp 11, 19406 Sternberg
www.camping-sternberg.de

Skippercamping

Ohoj, kapten!

Grønt landskab

Ja, det är fantastiskt att campa vid vattnet – men varför hålla sig till stranden när man kan ge sig rakt ut på böljan den blå? På Skippercamping kan du parkera på WaterCamper – en flytande plats bara för dig – och plötsligt har din husbil eller husvagn blivit en husbåt!

Du bestämmer helt själv vart du vill åka med din ”husbåt”. Välj bland alla fantastiska möjligheter och planera en resa som passar dig och din familj. Skippercamping föreslår en rad rutter på mellan tre och fjorton dagar som tar dig runt vackra Schwerinsjön och genom mysiga kanaler till andra sjöar i området.

Den delvis täckta flotten har el, avlopp och 48 kvadratmeter där du kan njuta av solen, fiska, hoppa i vattnet eller bara beundra utsikten. Kasta ankar vid olika hamnar, campingplatser och naturområden på kvällen och se fram emot ännu en dag på den häftigaste tänkbara flytande semestern. Helt omgiven av vatten.

Adress: Charlottenberg, 19065 Raben Steinfeld
skippercamping.de


Obs! Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i faciliteterna på campingplatserna och hänvisar till campingplatsernas egna hemsidor för en uppdaterad översikt.