Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 6 min.

Ska du semestra i Tyskland på fyra hjul är det självklart att haka fast husvagnen där bak med siktet inställt på någon av de otaliga campingplatserna söder om gränsen.

Är du pigg på camping i norra Tyskland, men vill inte köra i flera timmar för att ta dig dit? Massor av campingmöjligheter väntar nära hansastaden Rostock, som är full av upplevelser!

Området intill Östersjön erbjuder kilometervis av underbar natur och trivsamma upplevelser. Och vad du än gillar: glamping, wellness, surfing, poolhäng, äventyrslekplatser, yogaklasser, film på bio eller nakenbad, så hittar du det på en camping nära Rostock.

Här får du en guide till var du kan slå upp tältet och fikabordet när familjen ska på camping i Rostock.

Baltic Freizeit – Camping- und Ferienpark Markgrafenheide

Ett campingparadis utan dess like

Ben i pool

Om du letar efter en campingplats som har allt ett semesterhjärta kan önska sig, då är Baltic Freizeit inte helt vilse i skogen. Eller ja – platsen ligger faktiskt mitt i en skog. Men under trädens idylliska kronor hittar du allt som både stora och små kan önska sig när de behöver koppla av och ha roligt.

Semesterparken går också under namnet Camping- und Ferienpark Markgrafenheide och ligger en halvtimmes bilresa nordost om Rostocks centrum. Du kan parkera husvagnen på platser i olika storlekar och med varierande mängd skugga. Vill du ha lite mer lyx kan du även boka ett av de mysiga fritidshusen med veranda och terrass.

Baltic Freizeit trycker ymnighetshornet ända till botten. Både under och utanför högsäsong är grönområdet garantin för så många roliga aktiviteter att vi inte kan beskriva dem i detalj utan att du skulle behöva ta en fikapaus emellanåt. Så här är en snabb genomgång av vad du kan se fram emot som gäst på Baltic Freizeit:

För de minsta finns en lekplats för timvis av skojigheter. För de stora finns en wellnessavdelning med bastu, bubbelpool, ångbad, skönhetssalong och massage. För den spelintresserade finns spelautomater, bordsfotboll och biljard. För den sportiga finns det tennis, ridning, squash, minigolf, bordtennis, trampbåtar, roddbåtar, bergsklättringsvägg och cykeluthyrning.

För den hungriga finns en restaurang, pizzeria och snackbar. För den törstiga finns en strandbar och cocktailbar. För vattenhundarna finns det både en utomhuspool, inomhuspool och bara 500 meter ner till havet. Och för de riktiga hundarna finns det också något att vifta på svansen om: familjens fyrbenta vänner är nämligen mycket välkomna till campingen.

Det finns till och med en biograf på Baltic Freizeit för de dagar då väderprognosen inte utlovar sommar och sol. Du hittar också en livsmedelsbutik på området – så du alltid kan handla lite extra godis om biografens popcorn inte skulle räcka till. Och hela platsen är handikappanpassad.

Om du är osäker, låt oss göra det solklart: Baltic Freizeit är en populär camping i Rostock, så du ska nog inte svänga förbi utan att ha bokat plats i förväg. Men svänga förbi måste du. För det är helt enkelt ett campingparadis utan dess like.

Adress: Budentannenweg 2, 18146 Markgrafenheide
baltic-freizeit.de

Camping Ostseecamp Rostocker Heide

Bo i stort sett direkt på stranden

Kvinde spiller beach volley

Lite längre upp längs kusten, inte långt från Rostock, kan du rulla in på Camping Ostseecamp Rostocker Heide. Campingen ligger dessutom i ett skogsområde och intill havet – så nära havet att man nästan kan välja att bo på själva stranden!

Oavsett var på området du bor är det dock nära till vattnet, så glöm inte badkläderna. Eller hoppa över dem, om du föredrar att bada utan. En bit av stranden är för naturister. Stora delar av kusten är också hundstränder, där både svett och tassar kan löpa fritt.

Om du inte är typen som gillar att ligga still kan du snorkla eller testa att surfa. På stranden har du möjlighet att hyra en surfbräda och det finns instruktörer som står redo att lära dig hur du kan hålla dig kvar på brädan. Du kan också ge dig ut på någon av de vackra cykel- eller vandringslederna i närheten.

Fryser du när solen går ner är det bara att hoppa in i Rostocker Heides bastu och bli varm igen. Och när solen går upp kan du slinka in på campingens bageri och köpa gott nybakat bröd till frukost. Anläggningen har också en restaurang, en snackbar och en livsmedelsbutik.

Barnen kan se fram emot att utforska den stora äventyrslekplatsen som bland annat har ett vattenområde, olika rutschkanor och tre bollplaner. När de behöver ta en paus och svalka sig lite så finns det som tur är en glassbar alldeles intill. När du behöver vila dig kan du njuta av svala drinkar och god stämning i campingens bar.

Camping Ostseecamp Rostocker Heide kan även erbjuda minigolf, bordtennis och beachvolleyboll. Ja, det händer alltid något på området som vanligtvis är ganska livligt under högsäsong. Tidigare fanns det ett eget område för ungdomar, men det är nu avskaffat så man slipper oroa sig för att få nattsömnen störd. Använder du rullstol kan du också vara lugn – hela stället är handikappanpassat.

Sammantaget finns det bara en sak att säga om denna vackra kustpärla: se fram emot en sand-tastisk upplevelse för hela familjen!

Adress: Wiedortschneise 1, 18181 Graal-Müritz
www.ostseecamp-ferienpark.de

Campingpark Ostseebad Rerik

Sol, brasa och grillning

Mennesker rister skumfiduser ved campingbål

45 minuter väster om Rostock kan du se fram emot trevlig camping – eller tjusig glamping! Ja, på Campingpark Ostseebad Rerik har du möjlighet att hyra ett fint glampingtält som är fullt möblerat med plats för upp till fem personer. Det har till och med badrum och ett litet kök, och så får du andas frisk luft mitt ute i naturen.

Du kan också sova i de fritidshus som de kallar bungalows, eller den mindre stugversionen med namnet POD. En POD rymmer upp till fyra personer och liknar till utseendet en förstorad trädstam. Vilket barn har inte drömt om att få krypa in och göra en koja i en sådan?

Cykla runt i de vackra omgivningarna utanför området, testa dina vindsurfingfärdigheter till havs eller spela beachvolleyboll på stranden: gillar du en aktiv semester är Campingpark Ostseebad Rerik rätt plats.

Får du ont i ryggen av all träning har campingparken något för dig också. Du kan få massage för att lösa upp knutar, du kan låta bastuns värme arbeta sig igenom musklerna och du kan till och med ta en yogaklass och sträcka ut ordentligt.

Om de små kropparna behöver lite avkoppling efter några intensiva timmar i rutschkanan och gungorna kan de gå till bion som ligger på campingen. Och när magen börjar kurra kan ni alla slå er ner på områdets snackbar eller restaurang som har en takterrass med utsikt över Östersjön.

Njut av maten och solnedgången från takterrassen eller spring ner till stranden, där brasor tänds varje vecka och det grillas. Och ta med hunden! Den är nämligen mycket välkommen. Detsamma gäller rullstolar eftersom hela området är handikappanpassat, men tänk på att det finns en brant trappa ner till stranden.

Sammantaget är Campingpark Ostseebad Rerik ett perfekt val för familjer med små barn på campingtur. Det finns flera andra alternativ till camping i Rostock, men om du gillar informell avkoppling kan du säkert dra åt handbromsen här.

Adress: Straße am Zeltplatz 8, 18230 Rerik
www.campingpark-rerik.de

 

Obs! Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i anläggningarna på campingplatserna och hänvisar till campingplatsernas egna hemsidor för en uppdaterad översikt.