Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 6 min

Se vart du ska gå för att shoppa i Kiel

Kiel är känt för sitt hamnliv, men även shoppingen har vind i seglen i den nordtyska staden.

Flera butiker i Tyskland har stängt på söndagar. Alla andra dagar kan du dock uppfylla ditt behov av shopping i Kiel både på charmiga gågator och i stora köpcentrum – bara en och en halv timme med bil från färjan i Puttgarden.

Möjligheterna att lägga vantarna på nya kläder eller skor är så många att du inte kan ta dig runt till dem alla på en 1-dagsresa. Så ta en minisemester i Kiel och låt stadens flodvåg av shopping skölja över dig.

Holtenauer Straße

Handla i butik efter butik efter...

Holtenauer Strasse Kiel Shopping

Om du frågar en lokalinvånare i Kiel vart du ska gå för att fylla dina shoppingpåsar, kommer ett av de första svaren att vara Holtenauer Straße. Den nästan två kilometer långa shoppinggatan erbjuder inte bara lite, utan massor av allt för hela familjen.

Så ta med de bekväma skorna i väskan när du packar för bilsemestern: Över 150 butiker med kläder, skor, parfymer, smycken och en massa andra köpvärda saker väntar på dig. Ta till exempel hem en annorlunda souvenir från den kreativa presentbutiken Joker, eller ta för dig från hyllorna i den spännande godis- och chokladbutiken arko Confiserie.

Holtenauer Straße, 24105 Kiel

Holstenstraße

70 års shoppingtradition

Holstenstrasse Kiel Shopping

Följ i fotspåren på forna dagars powershoppers: Holstenstraße ligger i den gamla stadsdelen Altstadt och är den äldsta gågatan i Kiel – och i hela Tyskland! Kanske också en av de trevligaste. Redan 1953 bytte man sina pengar mot läckra varor och idag är gatan ännu mer populär för shopping i Kiel.

Här hittar du både små och stora butiker. Om barnen blir hungriga ska ni kika in i godisaffären Bonscherhus, där stämningen stiger när de färgglada frestelserna förtärs. Om du har tur passerar ni Alter Markt medan det pågår en marknad eller något annat roligt evenemang på torget.

Holstenstraße, 24103 Kiel

Dänische Straße

Välbevarad kvalitetsshopping

Danische Strasse Kiel Shopping

Dänische Straße går parallellt med en liten del av Holstenstraße. ”Den danska gatan” ligger också i den gamla stadsdelen Altstadt, och är en gågata som Kiel kan vara väldigt stolt över även om shoppingutbudet här är lite mindre.

Butikerna i sig är också mindre. Å andra sidan är en del av varorna lite mer speciella och exklusiva. Oavsett om du använder kortet eller ej kan du njuta av den idylliska atmosfären som de gamla vackra byggnaderna skapar och har skapat ända sedan år 1241.

Dänische Straße, 24103 Kiel
www.daenische-strasse.de

 

Primark

Här gör pengarna av med sig själva

Primark Kiel Shopping

Primark är faktiskt bara en butik. Men det verkar som ett helt köpcentrum. Kiel är långt ifrån den enda staden i världen som har en Primark, men även om man kan besöka den gigantiska butiken på ganska många ställen så är Primark ett inslag på shoppingturen för många människor när butiken finns i närheten.

Är du en av dem? Då känner du garanterat till det att man går dit för ett par leggings och kommer ut med nya gummistövlar, en vinterjacka, fyra paket kalsonger, två förvaringskorgar, åtta små doftljus och en glitterfilt med sjöjungfrusvans. Det är ingen idé att spjärna emot. Primarks varor är helt enkelt för billiga och för fina för att låta bli.

Holstenstraße 37, 24103 Kiel
www.primark.com/de

 

Sophienhof

Kiels mega-köpcentrum

Sophienhof Kiel Shopping

Om du letar efter ett riktigt köpcentrum i Kiel, behöver du bara gå 10 minuter nerför gatan från Primark. Då tronar Sophienhof framför dig. Det är ett gigantiskt och vackert köpcentrum i två plan, där du kan gå på jakt efter allt för kroppen, hemmet, hjärnan och magen.

Strax ovanför Sophienhof hittar du också shoppingcentrumen Karstadt, Holstentörn och Quer-Passage. Här fortsätter du bara den övertäckta shoppingen i Kiel om du inte hittade det du letade efter i Sophienhof. Och om du fortfarande har pengar på kontot som du behöver bli av med är nästa stopp ...

Sophienblatt 20, 24103 Kiel
www.sophienhof.de

 

CITTI-PARK

Den största i sitt slag

CITTI Park Kiel Shopping

… CITTI-PARK! Ännu ett köpcentrum som Kiels lokala fashionistas gillar att besöka. Centrumet som har fler än 100 butiker ligger inte mitt i stan som de andra centrumen. Men mindre än 10 minuters bilresa från centrum – och vips så är du där.

Du kan också besöka CITTI-PARK på din shoppingtur i städer som Lübeck och Rostock, men den i Kiel har flest butiker. Så om det regnar och blåser på Kiels gågator – eller om du vill vila turistfötterna några timmar på ett kafé och låta din partner vandra runt på egen hand – är CITTI-PARK den perfekta lösningen.

Mühlendamm 1, 24113 Kiel
www.citti-park-kiel.de

 

McArthurGlen Designer Outlet

Fantastiska besparingar

Mcarthurglen Kiel Shopping

Om du inte har så mycket pengar att bränna, kanske McArthurGlen outletcenter i Neumünster passar dig bättre. När du ändå har bilen med dig på semestern i Kiel är det bara att åka söderut. Då landar du i rabattlandet efter bara en halvtimmes resa.

Känn hur stressen rinner av dig medan du promenerar genom en söt liten by med märkesbutiker. Unna dig produkter från bland annat Adidas, Calvin Klein, Lacoste, Michael Kors och Tommy Hilfiger. Och gläd dig åt att du sparar upp till 70 %!

Oderstraße 10, 24539 Neumünster
www.mcarthurglen.com/da/outlets/de/Designer-Outlet-Neumuenster