Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min.

Hur mycket hinner man uppleva på bara tre dagar i Tyskland?

Häng med när Tina Nordström och hennes vän Benny ger sin version av den bästa bilsemestern i norra Tyskland.

Följ med dem på en slottsvistelse, ett besök i vackra Schwerin, mat i världsklass i Hamburg, ett vinterdopp på Elbes strand, sightseeing i Lübeck och så klart megashopping i BorderShop innan resan avslutas med en sista god måltid på färjan.

Mat Tina i Hamborg

Avsnitt 1:

Hur mycket hinner man egentligen med på tre dagar i Tyskland?

Följ med när Tina Nordström och hennes vän Benny ger sin version av den bästa bilsemestern full av överraskningar, äventyr och fantastiska upplevelser.

Så fort våra vänner har kört av färjan står upplevelserna på tur. Tina har planerat en överraskning till Benny – och på vägen dit hinner de stanna och dricka en kopp kaffe i den lilla staden Plau Am See.

Men Tinas överraskning är något HELT annat än Plau Am See: det är det läckra och lyxiga Schlosshotel Fleesensee som både erbjuder wellness i världsklass och gourmetmat från en Michelin-kock – och så ligger det bara en timme från färjan i Rostock. Det är nästan för bra för att vara sant ...

Se hela avsnittet från Tina och Bennys första dag på bilsemestern här:

Avsnitt 2:

Det är avstickarna som gör själva resan – om det så bara är en timme, så är det här äventyret väntar.

På vägen till Hamburg kör våra vänner in i sagolika Schwerin för att se det gyllene slottet i sjön, som är som hämtat från en saga. Efter en timme i den idylliska staden fortsätter de sin resa mot Hamburg, där de överväldigas av stadens urbana råhet.

Efter att ha besökt matmarknaden Hobenköök väntar Bennys överraskning på Tina. Och det blir en överraskning utöver det vanliga.

Se hela avsnittet, där de två vännerna blir helt övertygade om att den tyska matscenen är något helt annat än en klassisk currywurst.

Avsnitt 3:

Tina och Benny har stigit upp tidigt. Men om Benny tror att morgonen bjuder på en lugn kopp kaffe, så får han tänka om. För Tina har ännu en överraskning i rockärmen.

Efter ett kallt morgondopp bestämmer sig de två vännerna för att stanna i Lübeck på vägen till BorderShop – för efter tre dagar i Tyskland har de fortfarande inte satt tänderna i en klassisk currywurst. Nöjda och belåtna sätter de kurs mot BorderShop i Puttgarden, där de shoppar loss totalt innan de går ombord på färjan igen och sammanfattar sina tre dagar i Tyskland.

Se hela sista avsnittet här: