Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min.

Tips på vad du kan göra i Tyskland

Som om en värld av historiska sevärdheter, vackra naturupplevelser, enastående shopping, bra restauranger och spännande nattliv inte vore nog så finns det massor att göra utanför Hamburg och i området omkring. 

Planerar du att göra en resa till Tyskland kan vi varmt rekommendera att göra ett eller ett par pitstop längs vägen.

Alpincenter Hamburg-Wittenburg

Förstklassig skidåkning, snöskoj och lekland för hela familjen

Alpincenter Hamburg-Wittenburg

Varför köra till alperna eller fjällen när Alpincenter Hamburg-Wittenburg har tagit alperna till Nordtyskland? Alpincentret är Europas största skid- och fritidsanläggning inomhus och ligger bara 30 minuter öster om Hamburg, drygt 5 timmars bilresa från Sverige.

Inomhusskidåkning utanför Hamburg innebär förstklassiga snöförhållanden året om. Den största backen är 330 meter och 80 meter bred. Det finns också bra pister för barn och nybörjare. 

För den som bokar i förväg är det även möjligt att gå på skidskola. Om du inte åker skidor eller snowboard är gummidäcken perfekta. Med en banlängd på 60 meter och lutning på 12 procent rekommenderar vi varmt att se upp i backen för att undvika hål i nacken.   

Du kan också testa go-cart, vattenskidor, wakeboard, beach volleyboll och bowling. Om du har barn med dig i baksätet kan de roa sig i Toni’s Adventure World – ett gigantiskt lekland för barn i alla åldrar. 

Zur Winterwelt 1, 19243 Wittenburg
www.alpincenter.com

McArthurGlen Designer Outlet

Prisvärd shopping i Neumünster

Designer Outlettet McArthurGlen

Är shopping din grej måste du köra förbi McArthurGlen i Neumünster. Här hittar du alla de bästa varumärkena till riktigt bra priser. 

Du kan spara upp till 30-70 % av marknadspriset i Tyskland – och med din 1-dags McArthurGlen Shopping-biljett från Scandlines får du ytterligare 10 % rabatt på ovanstående priser. 

Förutom kläder hittar du ett stort utbud av skor och sportkläder samt snygg inredning. Och om du behöver fylla på energi finns det gott om möjligheter att ladda batterierna i de många olika caféerna och restaurangerna som serverar ett stort urval av lokala och europeiska rätter. 

Parkering är gratis och ligger nära motorvägen till Hamburg så det är bara att göra sig redo: klara, färdiga go shopping Neumünster. 

Oderstraße 10, D-24539 Neumünster
www.mcarthurglen.com

Blankenese

Charmig förort med flodutsikt och gröna landskap

Blankenese

Blott 20 minuters körväg från Hamburgs centrum hittar du den välmående villaförorten Blankenese. Området ligger otroligt vackert mellan höga kullar vid Elbens norra strand och vimlar av charmiga hus. 

Här är dyrt att bo men för en mysig utflykt, eller en kopp kaffe eller ett besök på en av de många läckra fiskrestaurangerna med fantastisk utsikt över floden kan det klart vara värt att ta vägen förbi. 

www.hamburg.com/blankenese