Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 5 min.

Upptäck en ny värld bortom storstaden

Hamburg i all ära. Ibland vill en ha paus från storstadens puls och rulla ut på vägarna.

Vi har hittat fem destinationer som passar utmärkt för en dagstur eller två på höstlovet. Ta bilen till naturreservatet Lüneburger Heide och njut av både fantastisk natur och spännande djur.

Familjen annorlunda som vill uppleva något speciellt längs vägarna ställer lämpligen in GPS:en mot Bispinger. Där väntar övernattning i en tvårumsträdkoja med alla bekvämligheter, full fart på racingbanan eller ett tossigt besök på upp-och-nedvända huset.

Varför inte bocka av alla tre?

23000 hektar höstlov i naturreservatet Lüneburger Heide

Lüneburger Heide är ett tiptop utflyktsmål för familjen som inte kan få nog av utomhusliv och skojiga aktiviteter. Det över 23000 hektar stora naturreservatet är den största sammanhållna ljungmarken i Centraleuropa.

Upplev hur naturen skiftar färg när miljontals ljungblommor blommar i augusti-september och förvandlar landskapet till ett mäktigt rosalila månlandskap, för att sedan gå över i brandgult när hösten målar om trädkronorna.

Observera att bilar inte är tillåtna i själva naturreservatet. Bästa sättet att utforska området är med hästdroska, cykel eller till fots.

www.lueneburger-heide.de

Wild Park - Höstkul med vilda djur

Vad är mer spännande än att möta Tysklands alla vilddjur? I Wild Park Lüneburger Heide kan ni hälsa på vargar, vildsvin, lodjur men även långväga gäster som myskoxar, sibiriska tigrar, snöleoparder och mäktiga kodiakbjörnar från Alaska.

Med 140 arter och över 1200 djur är parken hem till nästintill alla arter vilda djur som finns i Tyskland. Tillsammans lever de i ett över 60 hektar naturlig nordligt ljunglandskap.

Skulle någon mot förmodan tröttna på djuren och vill ge sig ut på egna äventyr finns en stor vattenlekplats med klätterställningar, trampoliner, miniscootrar och hängbroar. Glöm inte ombyteskläder!

27 oktober till 11 november är det Halloween-fest för hela familjen med en läskig labyrint och en ljusparad för alla som vågar!

Wild Park 1, 21271 Nindorf-Hanstedt
www.wild-park.de

Rekreationsanläggning med extra allt

Ta bilen till Center Parcs Bispinger Heide – en rekreationsanläggning med extra allt. Det finns 681 stugor i stugbyn, 69 hotellrum och aktiviteter för både stor och liten.

Boka en husbåt eller roa er med lekland, klättring, hamam-bad, volleyboll, stand up-paddling, bowling, barnbondgård, vattenrutschbanor och mycket mera.

Vem har inte drömt om att sova i en trädkoja som liten? På Center Parcs Bispinger har ni möjlighet att bokstavligen slumra in bland trädtopparna.

Trädkojan är på 86 kvm, har två sovrum och rymmer upp till fyra personer. När ni vaknar på morgonen tar ni rutschkanan direkt från huset till skogen.

Töpinger Straße 69, 29646 Bispingen
www.centerparcs.eu/bispinger-heide

Upp-och-nedvända huset

Ställ dig upp, sträck på dig och slå skallen i papperskorgen! Ta en tur förbi Das Verrückte Haus och kliv in i ett hus där det är högt till golv och lågt till tak.

Huset där allt är upp-och-nedvända-världen ligger i Bispingen strax söder om Hamburg och erbjuder nöjen för alla åldrar. Du kommer troligen behöva extra batteri och laddare till telefonen för här finns oändliga möjligheter till roliga bilder när du spatserar omkring på väggar och tak. Roterar du bilderna 180 grader i efterhand kommer det se ännu snurrigare ut.

Das Verrückte Haus är genomarbetat ned till minsta detalj. Det finns till och med en fullt funktionell tågbana, där vagnarna susar runt huvudet. En av de upplevelser i Tyskland som ni sent kommer att glömma.

Horstfeldweg 1, 29646 Bispinen
www.dasverruecktehaus-bispingen.de

Trampa Pelle i botten på Schumachers racingbana

Den som inte kan få nog av bilkörning men kan tänka sig dela ratten med övriga i familjen styr mot Bispingen och formel-1-stjärnan Ralf Schumachers Kartcenter.

Ralf Schumacher är lillebror till racinglegenden Michael Schumacher men har även själv en framgångsrik karriär i den yttersta världseliten i formel 1 med totalt sex F1-segrar i bagaget.

På RS Kartcenter finns det möjlighet att trampa Pelle i botten för både stora och små fartdårar från tre år och uppåt.

Observera att ni behöver boka plats innan och att banorna inte alltid är öppna för allmänheten. Bokningsbara tider hittar ni på RS Kartcenters webbsida. Skulle ni inte få en tid omedelbart finns det alltid möjlighet till att göra upp över några serier bowling på banorna intill eller avnjuta förfriskningar i restaurangen.

Horstfeldweg 5,29646 Bispingen
www.rs-kartcenter.de