Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 5 min

Från high street fashion till low key second hand

I Hamburg finns alla möjligheter för att stilla ditt shoppingbegär. I centrum hittar du high street-kedjor och exklusiva varumärken men det är på de små bakgatorna som de mer unika och personliga modebutikerna ligger.

Om du är på jakt efter snygg och spännande second hand ska du på utflykt i stadsdelarna Schanze och Karoviertel där du också hittar en massa fina inredningsbutiker. 

Unna dig en välförtjänt kaffepaus i Mutterland och missa för allt i världen inte att fylla bagageutrymmet med gourmetdelikatesser från butiken vägg-i-vägg. 

Precis som i Berlin är shopping i Hamburg billigare än i Sverige så det finns ingen anledning att snåla. 

Neuer Wall – Lyxig shopping i Hamburg

Neuer Wall

Om du gillar lyxshopping i Hamburg ska du besöka Neuer Wall, som är Hamburgs svar på Madison Avenue, Bond Street och Rue Saint-Honoré. På den här gatan finns alla de stora och dyra internationella modehusen, som Hermès, Gucci och Louis Vuitton, men också COS, Zara och & Other Stories. Om du gillar Köpenhamns Birger Christensen och århusianska FF2, är butiken Unger värt ett besök.

På Jungfernstieg, bara ett stenkast från Neuer Wall, ligger modevaruhuset Alsterhaus där du kan hitta allt. Större och lyxigare blir det knappast. Så gör plats i bilen för en shoppingkasse eller två.

Neuer Wall, 20354 Hamborg

www.unger-fashion.com

Schanze – Hamburgs bästa second hand shopping

Spitze Schanze

Schanze

För bara några år sedan var Sternschanze ett oattraktivt arbetarkvarter som man absolut inte skulle skriva om i en shoppingguide. Idag är Schanze, som det kallas i dagligt tal, ’the shit’ ... eller ska vi säga Hamburgs hippaste stadsdel. Här finns fullt med små butiker med indie-märken och streetwear – och det mesta har använts tidigare.

Idag vimlar det av shopping i Hamburg, och bara fem minuter från Schanze ligger gatorna Karolinenstrasse och Marktstrasse – även känd som Karoviertel. Här hittar du konceptbutiker, hälsokostförsäljare och vintagebutiker som ger dig alla möjligheter att komma hem med ovanliga märken, finurligt pynt eller kanske en elegant kostym?

Schanzenstraße, Schulterblatt, Susannenstraße, Karolinenstraße och Marktstraße, 20357 Hamburg

Kauf dich glücklich?

Går det att köpa sig lycklig?

Kauf Dich Glücklich

Kan man köpa sig lycklig?

Kauf Dich Glücklich är namnet på en mysig butik med allt från kläder, skor och accessoarer till läckra hudvårdsprodukter och fina coffee table-böcker. Butiken är större än du tror eftersom den har små rum längre in. Själva inredningen är en upplevelse i sig, så unna dig en shoppingrunda i den här fantastiska butiken.

Precis runt hörnet hittar du en större butik med samma namn, där de har ett coolt urval av modekläder för både kvinnor och män. Parkera i närheten så att du slipper släpa runt på alla dina inköp, som säkert kommer att göra dig en liten aning lyckligare. 

Susannenstraße 4, 20357 Hamburg

www.kaufdichgluecklich-shop.de

Mutterland

Får det att vattnas i munnen

Mutterland

Lite extra gott för gommen

I gourmetdelikatessbutiken Mutterland har inget lämnats åt slumpen. I butiken finns nämligen bara utsökta delikatesser, där både innehåll och förpackning är i en klass för sig. Från vinet och oljan till chokladen och marmeladen.

Om du blir sötsugen bara vid åsynen av de dignande hyllorna, så skäm bort dig själv med ett besök i Mutterlands kafé på samma adress. Det är den perfekta platsen för en utsökt frukost eller lunch, eller kanske en present till dem därhemma. 

Ernst Merck Strasse 9, 20099 Hamburg

www.Mutterland.de