Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min.

FANTASTISKT HÄRLIG STORSTADSSEMESTER

Hamburg har verkligen etablerat sig som det självklara valet för en storstadssemester. Och varför inte kombinera sightseeing och bra shopping med härliga spaupplevelser?  

Skäm bort dig med härliga behandlingar och wellness i vackra omgivningar, eller håll dig över ytan med floating. Hamburg blir bara ännu coolare när man dyker in för en omgång massage och ett spabesök.  

Upplev några av stadens unika spaerbjudanden och ta storstadssemestern till en ännu högre – och mer avkopplande – nivå. 

Allmänna tips för spa i Tyskland

Tänk på att man i Tyskland inte tillåter badkläder i bastun – men om du föredrar det är det helt okej att njuta av värmen och slappna av insvept i en handduk.

Elegant spa på SIDE Design Hotel

SIDE Design Hotel

SIDE Design Hotel ligger i hjärtat av Hamburg. Som namnet antyder sitter designen i högsätet – även när det gäller spaet. 

Börja med ett par längder (eller bara ett uppfriskande dopp) i den rymliga poolen, och koppla av i de fina alkoverna längs bassängkanten. Missa inte heller en stund i jacuzzin eller ångbadet. Om simturen inte räcker bjuder spaet också på all utrustning för ett bra träningspass i det stora cardio-området. 

Menyn över spabehandlingar är mycket omfattande med något för alla smaker – allt från ansiktsbehandlingar till hawaiiansk helkroppsmassage. Du kan också välja mellan olika paket som både inkluderar skönhetsbehandling och en omgång på massagebänken. Sedan är du helt redo för en utekväll i det livliga Hamburg.   

Hotellet i sig är elegant inrett och något för dem som älskar design och urbana miljöer. Kombinera eventuellt spabesöket med en läcker middag på [m]eatery bar + restaurang, som enligt dem själva serverar stadens bästa biffar. 

Side Design Hotel, Drehbahn 49, 20354 Hamburg
www.side-hamburg.de/spa

Fontenay Spa – högst upp i Hamburg

Fontenay Spa

Vad sägs om en simtur i poolen högt över Hamburgs takåsar? Just det har du möjlighet till i spaet på hotell The Fontenay, som ligger precis vid Alstersjöns brädd. 

Spaavdelningen ligger högst upp i hotellet med en pool som sträcker sig 20 meter både inomhus och utomhus. Panoramautsikten över sjön är svår att hitta någon annanstans, och när du ligger i poolen kan det nästan kännas som att den går i ett med sjön nedanför. 

Här förenas skönhet, hälsa, fitness och välbefinnande i det 1 000 kvadratmeter stora spaområdet. Gå ner i varv i de många avslappningsområdena som den finska bastun eller aroma-ångbadet och sätt igång blodcirkulationen under den kalla isfontänen. 

På The Fontenay Spa finns det också stora möjligheter att hitta en skönhets- eller massagebehandling som passar dig. Om ni är två som verkligen vill skämma bort er kan ni också boka en privat spasvit – komplett med egen bastu, ångbad, bubbelbad, schäslonger och en tv-lounge. Låter det inte som lite av en spadröm? 

The Fontenay Hamburg, Fontenay 10, 20354 Hamburg
www.thefontenay.com

Flyt iväg i Hamburg

Float

Du behöver inte besöka Döda havet för att uppleva den unika flytande upplevelsen. I Hamburg har du alla möjligheter för optimal avkoppling och att ladda batterierna med floating. 

Spaet Float har hela tre filialer i Hamburg, där du kan flyta iväg i den unika upplevelsen. Med floating får du flyta ostört i en saltvattensbassäng uppvärmd till kroppstemperatur. Floatingen får muskulaturen att slappna av, och saltvattnets flytkraft gör att du inte behöver använda energi på att hålla dig flytande. Så du kan bara koppla av heeelt och hållet – och i HafenCity kan du även njuta av utsikten över hamnens klassiska fartyg, både före och efter den flytande behandlingen.  

Flytturen kan kombineras med allt från 30 till 90 minuters massage, som säkerställer den helt optimala laddningen av storstadsbatterierna – och gör dig klar att återerövra staden. 

Se mer om Float här, och flyt bort i HafenCity, Neustadt och Rotherbaum.

Float HafenCity, Am Kaiserkai 42, 20457 Hamburg 
Float Neustadt, Alter Steinweg 1, 20459 Hamburg 
Float Rotherbaum, Mittelweg 160, 20148 Hamburg