Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min.

Nattklubbar Hamburg

Berömda och beryktade Reeperbahn i Hamburgs St. Pauli-distrikt har gjort att många förknippar staden med blinkande neonljus och lättklädd underhållning. Men Hamburgs nattliv är mycket mer än så. Staden vimlar av coola barer och nattklubbar med fancy cocktails och krogar med livemusik och skummande fatöl. 

Är du hungrig på nattmat kan du unna dig en legendarisk currywurst med pommes. 

Så hoppa in i bilen, åk över till Danmark, rulla ombord på färjan till Tyskland – några timmar senare är du Hamburg och har hela natten framför dig.

Hamburger Berg

Ung med de unga

Hamburger Berg

På en sidogata till Reeperbahn ligger Hamburger Berg, den ultimata nöjesgatan – i varje fall om du frågar unga i Hamburg. Nöjesgatan rymmer grymma spelställen, klubbar och nattklubbar vägg i vägg med hardcore gaybarer, klassiska bodegor och skabbiga barer med tunga, röda velourgardiner. 

Med hänsyn till bilen kan det vara bra att låta den stå vid hotellet eller i något av parkeringshusen i centrum. Så att det finns möjlighet att ta en drink. Eller två. 

Hamburger Berg, 20359 Hamburg
www.hamburg.de/hamburger-berg

Uebel und Gefährlich

Bästa nattklubben

Hamburger Berg

Om du gillar nattklubbar får du inte missa fantastiska Uebel und Gefährlich. Den gamla bunkern är oavsett vad namnet antyder varken dålig eller farlig. Tvärtom. Vissa menar att det är den bästa nattklubben i Hamburg. Och det säger inte så lite. Alltid grymma konstnärer och DJs i programmet. Några mer kända än andra, alla valda med fingertoppskänsla.

Om vädret tillåter – titta förbi takterrassen njut av utsikten medan du dansar till solen går upp. 

Feldstraße 66, 20359 Hamburg
www.uebelundgefaehrlich.com

Bar 1910

Ta en drink med lite stil

Bar 1910

Hamburgs Bar 1910 gömmer sig inuti Hotel Reichshof och har fått sitt namn efter året hotellet öppnade. Du behöver inte bo på hotellet för att besöka den stämningsfulla baren som ger en känsla av att vara tillbaka i början av 1900-talet. 

Här finns stilfulla bartenders, klassiska cocktails och stillsam musik som är balsam för både själ och öron. För att hitta till baren går du genom hotellets lobby som även den är imponerande.

Kirchenallee 34-36, 20099 Hamburg
www.reichshof-hotel-hamburg.de

Gröninger Braukeller

Törstsläckande öl, livemusik och lederhosen

Gröninger Braukeller

Om närbryggd öl och tyskar med lederhosen och löshår är din grej ska du besöka ett av Hamburgs alla brauhause. 

På brygghuset Gröninger Braukeller står restaurangens musiker för underhållningen i form av lustiga versioner av afterski-schlagers som ”Sweet Caroline” och ”99 Luftballons”. 

Därtill kommer självklart rejäl tysk mat med kål, potatis och kött serverat på stora träfat med lokalbryggd Hamburg-öl som pricken över i:et. Prost!

Willy-Brandt-Straße 47, 20457 Hamburg
www.groeninger-hamburg.de

Edelcurry

Den bästa Currywursten av dem alla

Edelcurry

Det sägs att du inte kan åka till Tyskland utan att sätta tänderna i en currywurst. Det är vanligtvis en ganska flottig sak på något litet gatukök men lyckligtvis har fler ställen tagit hand om korven och börjat laga den här legendariska rätten. 

Det gäller bland annat Edelcurry i Neustadt som har vunnit pris för bästa hemlagade wurst med pommes i staden. Behöver vi säga något mer? Det här måste du testa!

Große Bleichen 68, 20354 Hamburg