Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min.

Hamburgs restauranger bjuder på mat från när och fjärran

Förutom traditionell tysk mat bjuder Hamburgs matscen även på inspiration från bland annat de amerikanska, franska och japanska köken. 

Vi har haft nöjet att handplocka sex restauranger i Hamburg med något för alla smaker och plånböcker. Här finns allt från Hamburgs bästa burgare och stek med goda tillbehör till sushi eller en klassisk wienerschnitzel med vit sparris och hollandaisesås. 

Packa bilen, peppa magen och kör mot en romantisk weekend med din partner eller en festlig utflykt med vännerna fylld av unika matupplevelser eller italienska smakupplevelser.

Ottos Burger

En sann hamburgarmästare

Ottos Burger

På sent 1800-tal började kocken Otto Kuase laga det vi nu kallar hamburgare åt sjömän på genomresa i Hamburg. Idag är det passande nog restaurangen som bär hans namn som står för stans bästa hamburgare – Ottos Burger.

Menyn är enkel: burgare, pommes och shakes. Vilken burgare du än väljer kan du räkna med 100 procent färskt nötkött och hållbart producerade råvaror och ingredienser som tillbehör. Dessutom är såväl briochebröd som såser och shakes gjorda utifrån Ottos alldeles egna recept. 

Om du har en svaghet för kombinationen sött och fluffigt bröd, spröd sallad, hemmagjord majonnäs och milkshakes med Oreo, jordnötssmör och banan eller salted caramel, kan du inte missa Ottos Burger i Hamburg. Du får dessutom hela kalaset för ca 17€.

Schanzenstraße 58, 20357 Hamburg
www.ottosburger.com

Bistrot Vienna

Tysk mat med en twist

Bistrot Vienna

När du är i Tyskland är det nästan ett måste att sätta tänderna i en wienerschnitzel. I Hamburg finns denna tyska mattradition och mycket mer på många håll, men på Bistrot Vienna kommer den med en god twist.

Prova deras wienerschnitzel med vit sparris och hollandaisesås – men tänk på att den kan vara starkt beroendeframkallande. Till efterrätt rekommenderar vi husets profiteroler med choklad.

Här kan du inte boka bord, men gör ett försök att titta in när du ändå har vägarna förbi. En huvudrätt kostar 15-20€ och maten är definitivt värd att vänta på.

Fettstraße 2, 20352 Hamburg
www.vienna-hamburg.de

Restaurang Atelier F

Ovanligt god kombination av franskt och amerikanskt

Atelier F

Restaurang Atelier F i Hamburg bjuder på ett stort urval av rätter från de amerikanska och franska köken till väldigt förnuftiga priser. Hit går de som älskar en god stek, hemlagade burgare eller moules frites – gärna i sällskap av tillbehör och franska viner.

Ps. Det finns få lika Instagram-värdiga miljöer och inredningar i Hamburg än den på Atelier F.

Große Bleichen 31, 20354 Hamburg
www.atelierf.eu

Restaurang East

Från Europa till Asien på Hamburgs East

East

God mat, god dryck och lyxiga hotellvistelser drar såväl lokalbefolkning som turister till restaurang East i Hamburg.

I restaurangen kan du välja att antingen sitta under det låga, rustika murstenstaket eller vid det öppna köket i mitten. Har du tur får du en skymt av när de japanska sushikockarna skär stora tonfiskar till små godbitar med fantastisk precision. 

I övrigt listar menyn en blandning av internationella rätter, sushi och sashimi. Allt är värt att smaka, så se till att beställa in lite av varje. Börja eller avrunda gärna aftonen med syndigt goda Frozen Mojitos.

Simon-von-Utrecht-Straße 32 ved St. Pauli metro
www.east-hamburg.de

Restaurang Parlament

Avnjut en måltid i historisk miljö

Parlament

Europas största rådhus ligger i Hamburg, och i dess källare finner du tjusiga restaurang Parlament. Besök restaurangen på kvällen, då rådhuset lyses upp så att du kan se byggnadens detaljer i all sin prakt.

Väl inne på Parlament, som totalrenoverades 2007, slås du först av de majestätiska valven och sedan av den goda traditionella maten. Huvudrätter ligger på ca 20-30€. 

Rathausmarkt 1, 20095 Hamburg
www.parlament-hamburg.de

The Table

Ett trestjärnigt bord

The Table

Om du är sugen på en prisvärd trestjärnig Michelin-upplevelse ska du se till att boka bord på The Table i Hamburg. Det är den tyska kocken Kevin Fehling som står bakom The Table, som 2015 blev Hamburgs första trestjärniga restaurang.

Här finns det endast plats för 20 personer vid ett enda långt och svängigt bord – därav namnet. Se därför till att boka i extra god tid för en plats vid bordet. 

Shanghaiallee 15, 20457 Hamburg
www.thetable-hamburg.de