Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min.

Veni vidi vino

Vin vinner ofta pris som bästa biroll när det kommer till både finmiddagar ute och middagsbjudningar hemma. Men för den som vill se vinet i all sin stjärnglans är det vinbarer som gäller.

Vi har handplockat tre sköna vinbarer i Berlin och Hamburg där såväl nyfikna nybörjare som erfarna experter kan njuta av Tysklands bästa viner (och mer därtill). Parkera bilen vid hotellet och förbered dig för en smakresa i vin – och glöm för all del inte att lämna plats i bagageutrymmet för att kunna ta med dig några favoritflaskor hem! 

Weinladen St. Pauli

Glöm tiden och njut av livet!

Tvino Weinladen & Bar

Om du gillar vin – prisvärt vin, dessutom – är Weinladen St. Pauli i Hamburg ett säkert kort. Belägen i det livliga St. Pauli-kvarteret bjuder den trendiga vinbaren och -butiken på mysig stämning och även god mat, då man extraknäcker som tapasrestaurang.

Här finner du riktigt goda viner på glas för så lite som 6 €, men det går även att lyxa till det i dyrare prisklasser. Prova vinerna på barens topp 10-lista för succé – och plocka sedan med dig favoriterna hem.

Paul-Roosen-Straße 29, 22767 Hamburg
www.weinladen.de

Wasser

Imponerande vinbibliotek

Cordobar

Ska vinet vara rött eller vitt? Biodynamiskt? Det finns gott om valmöjligheter på seafood-vinbaren Wasser, som har en vinlista med flera hundra viner.

Wasser gick tidigare under namnet "Cordo", och var då en mer traditionell vinbar. Nu har stilen dock ändrats avsevärt med fräscha, blåaktiga omgivningar som får en att känna sig som en fisk i vattnet. Samtidigt får de tatuerade servitörerna och entusiastiska gästerna det att fortfarande ha den goda Berlin-viben.

Stället ägs av en ung österrikare med en otrolig passion för vin, medan ställets ambitiösa kock förbereder fantasifulla kalla och varma rätter. Zum Wohl!

Große Hamburger Str. 32, 10115 Berlin
inswasser.berlin

Ottorink

En smak av Tyskland i vinglaset

Ottorink

Trots sin storlek har Dresdener Strasse i Kreuzberg en av de högsta koncentrationerna av farligt bra barer i Berlin. En av dem: ”gamla” goda Ottorink Weinbar.

Med stilren lokal, en meny med massor av tyska viner samt ytterst kompetenta sommelierer i baren är Ottorink fortfarande en av de absolut bästa. 

Om hungern slår till kan du beställa in ett gäng välsmakande smårätter till ditt vin, då Ottorink även är en omtyckt tapasrestaurang i Berlin. En oslagbar kombination.

Dresdener Strasse 124, 10999 Berlin
www.ottorink.de