Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min.

Har du svårt att låta gräset växa ifred och smutstvätten passa sig själv? Sätt kurs söderut och lämna vardagens måsten hemma. I Tysklands näst största delstat Niedersachsen hittar du fantastisk natur, färgsprakande kultur och festliga städer. Så följ strömmen från Weser-floden och hitta en sprudlande flora av goda övernattningsmöjligheter och boenden på Airbnb i norra Tyskland.

Vi ger 5 stjärnor till 3 mycket olika Airbnb-boenden – ett för hela familjen, ett för de mer äventyrslystna och ett för paret som inte kan få nog av varandra. 

Lev som nomader i norra Tyskland

Airbnb-bolig i Nordtyskland

Glöm allt som heter room service och frukostbuffé. Hos Aurora och Volkmar är det något helt annat på menyn. Här lever ni som nomader, bor i ett stort tält och sover i varsin säng kring lägerelden i mitten av tältet. 

Om det låter mer än lovligt autentiskt är det bara till att fortsätta läsa. För här finns verkligen möjlighet för en speciell upplevelse bortom hemmets fyra väggar. Mitt i den grönskande naturen under den röda tältduken gömmer sig något riktigt magiskt. 

Blir det en för stor cirkus att leva dygnet runt som nomader i norra Tyskland är alla välkomna till parets privata hem intill där det finns tillgång till moderniteter som badrum och ett välutrustat kök. 

Läs mer: ww.airbnb.com

Samla stjärnfamiljen på landet

Airbnb-bolig i Nordtyskland med rustikt design

Gör som italienarna och flytta ihop med hela familjen – i vart fall under semestern. I denna 520 kvadratmeter stora lyxvilla i Niedersachsen finns det plats för din älskade, vänner, svärföräldrar, styvföräldrar, barn och bonusbarn under samma tak. Med 5 sovrum, 16 sängar, bastu, bar och lekplats finns det något för alla åldrar. 

Från det öppna köket sprider sig dofterna från maten som puttrar på spisen samtidigt som familjen sitter och väntar vid det långa rustika träbordet. Samla alla i den snygga loungen vid öppna spisen eller ta en promenad i fruktträdgården som breder ut sig över 8000 kvadratmeter och bjuder på äpplen, krikon och olika bär.

Ni hittar den idylliska villan bara 2,5 timmar från Puttgarden och Rostock. 

Läs mer: www.airbnb.com

Romantisk boende i Bremen med högt till tak

Lys airbnb lejlighed
Glöm New York, Paris och London och öppna hjärtat för Bremen! Bara två timmars körväg från färjan hittar du en storstad i världsklass. Gå långa promenader, sug in doften av årstiderna i grönskande parker och samla kraft på sprudlande caféer eller finn lugn och ro i någon av stadens kyrkor.

Mitt bland alla gamla byggnader och färgsprakande butiker gömmer sig en pärla för paret som vill fly vardagen för en stund. I området Bahnhofsvorstads ligger en lyxig lägenhet på första våningen i en gammal Jugendbyggnad – här finns alla möjligheter att stänga ute staden och ägna tid åt varandra i ett av Bremens finaste boenden. 

Med ett öppet badrum, smart placerat bakom en glasvägg i sovrummet, är det nämligen inget som kan skilja er åt. Tänd spisen i det öppna köket och luta er tillbaka framför platt-tv:n om ni skulle bli mätta på djupa samtal för en stund. Med mer än 4 meter upp till loftet, 2 våningar och ett extra sovrum finns det också möjlighet att få lite andrum och personlig space om det skulle finnas ett behov av det.