Veni vidi vino

Vin vinner ofta pris som bästa biroll när det kommer till både finmiddagar ute och middagsbjudningar hemma. Men för den som vill se vinet i all sin stjärnglans är det vinbarer som gäller.

Vi har handplockat tre sköna vinbarer i Berlin och Hamburg där såväl nyfikna nybörjare som erfarna experter kan njuta av Tysklands bästa viner (och mer därtill). Parkera bilen vid hotellet och förbered dig för en smakresa i vin – och glöm för all del inte att lämna plats i bagageutrymmet för att kunna ta med dig några favoritflaskor hem! 

Weinladen St. Pauli

Glöm tiden och njut av livet!

Tvino Weinladen & Bar

Om du gillar vin – prisvärt vin, dessutom – är Weinladen St. Pauli i Hamburg ett säkert kort. Belägen i det livliga St. Pauli-kvarteret bjuder den trendiga vinbaren och -butiken på mysig stämning och även god mat, då man extraknäcker som tapasrestaurang.

Här finner du riktigt goda viner på glas för så lite som 6 €, men det går även att lyxa till det i dyrare prisklasser. Prova vinerna på barens topp 10-lista för succé – och plocka sedan med dig favoriterna hem.

Paul-Roosen-Straße 29, 22767 Hamburg
www.weinladen.de

Cordobar

Imponerande vinbibliotek

Cordobar

Föredrar du rött eller vitt? Biodynamiskt? Från Tyskland eller Österrike? Det finns gott om möjligheter på den tysk-österrikiska vinbaren Cordobar, vars vinlista innehåller mer än 1000 (!) viner. 

Stämningen och inredningen är mer professionell och proper än på många av Berlins andra vinbarer, men de tatuerade servitörerna och glada gästerna får det likväl att kännas som Berlin.

Stället ägs av en ung österrikare med en otrolig passion för vin, medan husets ambitiösa kock förbereder fantasifulla kalla och varma rätter. Zum Wohl!

Große Hamburger Str. 32, 10115 Berlin
www.cordobar.net

Ottorink

En smak av Tyskland i vinglaset

Ottorink

Trots sin storlek har Dresdener Strasse i Kreuzberg en av de högsta koncentrationerna av farligt bra barer i Berlin. En av dem: ”gamla” goda Ottorink Weinbar.

Med stilren lokal, en meny med massor av tyska viner samt ytterst kompetenta sommelierer i baren är Ottorink fortfarande en av de absolut bästa. 

Om hungern slår till kan du beställa in ett gäng välsmakande smårätter till ditt vin, då Ottorink även är en omtyckt tapasrestaurang i Berlin. En oslagbar kombination.

Dresdener Strasse 124, 10999 Berlin
www.ottorink.de