Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min

Berlin Zoo

Gillar du vilda djur och spännande äventyr? Åk till Berlin Zoo! Du är bara en bilresa från ett av världens bästa zoo med mer än 17 000 djur utspridda på över 1500 arter.

Hela parken täcker omkring 35 hektar, motsvarande 72 fotbollsplaner, vilket gör Berlin Zoo till en unik oas mitt i den tyska huvudstaden. 

Här kan du se djur från världens alla hörn. Som du kanske redan känner till öppnades den stora pandaparken 2017. Berlin Zoo är faktiskt en av endast tre djurparker i Europa, där du kan se den bambuätande, gulliga och (inte så) skräckinjagande björnen.

Förutom en vacker park med en imponerande mängd djur har Berlin Zoo också massor av andra aktiviteter. Här finns alltid något att äta, shower och guidade turer för skolor, företag och familjer. Det finns också bra möjligheter för både gratis och betalad parkering när du anländer med bil.

Glöm inte att ta på dig bra skor för det lär bli en heldag full av intryck och upplevelser.

Till land och till havs

Aquarium Berlin

Berlin Zoo är ett unikt exempel på en djurpark med nästan alla typer av djur. En av de senaste attraktionerna är nybyggda Panda Park som öppnade sommaren 2017. Både Kinas president Xi Jinping och Tysklands förbundskansler Angela Merkel deltog i invigningen.

Panda Park är den enda platsen i Tyskland där du kan se pandor. Här kan du hälsa på Meng Meng och Jiao Qing och se dem gå loss i det 5000 m2 stora inhägnandet. 

Berlin Zoo har även ett stort elefanthus, apklippor och en gorillabur samt ett helt område av världens farligaste rovdjurskatter: lejon, leoparder, pumor, jaguarer och tigrar. Djuren bor både inomhus och utomhus.

När du väl har bestämt dig för att besöka Berlins Zoo så borde du fundera på att köpa en kombinationsbiljett som även gäller som entré till Aquarium Berlin. Där hittar du en av Tysklands mest populära undervattensattraktioner. Berlin akvarium ligger i utkanten av parken och erbjuder tre våningar med hammarhajar, rockor, sjöhästar, maneter och mängder av andra fisk- och havsdjur.

Även om Aquarium Berlin ligger i anknytning till Berlin Zoo har de olika biljetter som kan köpas separat. Som tur är går det att få ett riktigt bra paketpris. För två vuxna och alla barn under 15 år blir kostnaden ca 51€ för en kombinerad biljett till zoo och akvarium. Har du Berlin WelcomeCard kan du få 25 % rabatt.

Läs om alla biljett-typer och priser.

När du ändå är i området bör du ta till vara på möjligheten att köra vidare till några av de andra zoo-parkerna i närheten. Exempelvis Zoo Eberswalde Eichholz och Tier & Freizeitpark som ligger strax norr om Berlin.

Kom nära ditt älsklingsdjur hos Berlin Zoo

Zoo Berlin

Har ni en våghals i familjen? Kom nära djurlivet i Berlin Zoo och få en unik upplevelse för hela familjen.

Grupper från två och upp till fem personer har möjlighet att träffa några av de sötaste och mest fascinerande djuren i parken. I sällskap med skickliga djurskötare får du hälsa på dina favoritdjur – och kanske även mata dem!

20 minuter i sällskap av vilda djur blir garanterat ett möte som du sent lär glömma. På listan över djur du kan träffa hittar du bland annat näsbjörnar, elefanter, flodhästar, tapirer, mungor och pingviner.

Du måste boka ditt besök minst två veckor innan så att djurskötarna har möjlighet att förberedda sig för att ta emot dig. Bokar gör du genom att kontakta dem via telefon. Hitta telefonnummer och öppettider via länken nedan.

Berlin Zoo står för mat till djuren så ta inte med någonting hemifrån. Ha det så kul!

Med fokus på vilda djur

zoologisk have

Älskar du att fotografera? Berlin Zoo erbjuder guidade promenader genom parken för fotoentusiaster.

Professionella fotografer presenterar både teoretiska och praktiska verktyg som du kan använda under resan.

Du kommer att lära dig vilka kamerainställningar som är bäst för djurfotografering och hur du tar bra foton genom bilglasfönstret utan tråkiga fönsterreflektioner.

Du får också tips om hur du bäst observerar djuren och när du ska trycka på utlösaren för att få en bra bild. 

Du kan också få träning i vinklar, perspektiv och platser, så du får ut så mycket som möjligt av din fotosafari.

Längs vägen kommer de professionella fotograferna finnas tillgängliga för att ge feedback och hjälp på plats så att du garanterat lämnar parken med minst en riktigt bra bild.

Kursen riktar sig till den verkliga fotoentusiasten och kommer att ta din passion till en ny nivå. Därför förmedlas kursen via en tysk fotoskola. Du måste räkna med att avsätta hela dagen från ca kl 10–17, när du anmäler dig till fotoskolan. 

Se priser, läs mer om kursen och hitta all information om hur du anmäler dig på länken nedan.

Instagram-användarnas bilder från #berlinzoo