Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min.

Åk på minisemester i norra Tyskland

Har ni planer på en weekendresa – eller behöver ni bara ett gott skratt och några fjärilar i magen? Skynda er att packa bilen och gör er klara för avfärd mot Niedersachsen och minisemester i norra Tyskland.  

Här väntar massor av skoj och upplevelser för hela familjen. Heide Park är ett måste för alla bergochdalbane-freaks. Här finns åkattraktioner av alla dess slag, ökenrace, grymma lekplatser och underhållande shower med delfiner, papegojor och akrobatiska pirater. 

I Serengeti park mellan Hamburg och Hannover kan ni åka på bilsafari i bland annat Afrikas vildmark. Parken är uppdelad i olika världsdelar och har över 1500 exotiska djur. 

Heide Park

Gåshud och massa goda skratt

Vandrutsjebane i Heide Park

Bara 50 km söder om Hamburg hittar ni Heide Park, ett av Tysklands mest spännande nöjesfält. Beroende på äventyrslust, ålder och mod kan ni välja mellan över 50 olika åkattraktioner. Susa utför världens snabbaste och brantaste bergochdalbana i trä eller fall fritt från det 103 meter höga tornet Scream. 

I den lite mer stillsamma delen av parken hittar ni en skog av underhållning och lekattraktioner för familjens yngsta.

Mitt i Heide Park har ni möjlighet att pröva forsränning, bobbana eller äkta Mississippi-ångare. Varför inte uppleva en spektakulär show med delfinerna Fritz och Joker eller besöka den läskiga alligator-farmen? 

När hungern kommer smygande bjuder parken på massor av läckerheter – både av det hälsosamma och det inte fullt lika hälsosamma slaget.

Börja resan till Tysklands Heide Park genom att besöka deras webbsida. Där hittar ni all praktiskt information om parken, biljetter, övernattning och mycket mer. Trevlig resa!

Heide Park 1, 29614 Soltau
www.heide-park.de

Bilder från Instagram #Heidepark

Serengeti Park i Hodenhagen

Mehr vilda djur

Serengeti Park

Serengeti i Kenya och Tanzania är en av världens mest kända nationalparker – och det med rätta. Det är därför ingen tillfällighet att Serengeti Park, djurpark och Tysklands största safari- och vildmarksreservat är uppkallat efter den afrikanska nationalparken.

I Serengeti Park i Hodenhagen kan ni bland annat uppleva giraffer, noshörningar, kameler och andra exotiska djur från bilen. 

Försök att ta god tid på er då det aldrig går att veta i förhand vilka djur ni kommer att stöta på. Om ni behöver en guidad tur i parken kan ni köpa biljetter och hoppa på safaribussen.

På djungelsafari-turen kan ni uppleva ett realistisk lejon- och noshörningsangrepp och en brinnande bro som ni måste korsa för att komma vidare. 

På Aqua-Safari kan ni segla med gummibåtar genom ett äventyrligt flodlandskap som påminner om Everglades i Florida. 

Parkens höjdpunkt är mötet med King Kong. Här står du ansikte mot ansikte med den världsberömda gorillan från film och TV. Lycka till! 

Am Safaripark 1, 29693 Hodenhagen
www.serengeti-park.de

Bilder från Instagram #serengetiparkhodenhagen